Ο Δ. Μπάιλας δηλώνει παρών στην εκλογική μάχη

Με κάθετες απαντήσεις και βολές κατά πολλών αποδεκτών, ο π. Νομάρχης, Δημήτρης Μπάιλας, επισημοποιεί την πρόθεση του για συμμετοχή του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, καθιστώντας σαφές πως δεν προτίθεται να μείνει αμέτοχος στις πολιτικές διεργασίες που θα καθορίσουν το αυτοδιοικητικό μέλλον της Σύρου.

Ως ιδιαίτερα σκληρή αναμένεται να εξελιχθεί η προεκλογική περίοδος, καθώς οι διαρροές πληροφοριών, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και η σύναψη συμμαχιών με όποιο κόστος έχουν ήδη ξεκινήσει, με κύριο ζητούμενο την εκλογική νίκη.

Τις δικές του απαντήσεις θέλησε να δώσει ο π. Νομάρχης, σε όσους προσπάθησαν να διαρρεύσουν πληροφορίες αποχώρησης του από την εκλογική κούρσα, χωρίς παράλληλα να παραλείπει να ασκήσει κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα που βασίζονται σε όλως τυχαίες διαρροές και αφορούν στις μελλοντικές προθέσεις μου θα ήθελα να δηλώσω:

Α) Οι πληροφορίες αυτές που εντέχνως διαχέονται δεν προέρχονται από το δικό μου περιβάλλον, αλλά από άλλα κέντρα και άτομα.

Β) Είναι υποβολιμαίες και πολιτικά ανήθικες και εξυπηρετούν προφανώς πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Γ) Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια συνεπούς παρουσίας και ανιδιοτελούς προσφοράς στο νομό και στο νησί μας, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η χώρα βουλιάζει, ο νομός έχει εγκαταλειφθεί και η Σύρος βαδίζει στο άγνωστο χωρίς ελπίδα, να μην είμαι παρών.

Δ) Θεωρώ υποχρέωση μου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία να έχω φωνή, τώρα μάλιστα που δικαιώθηκα δικαστικά και πέταξα από πάνω μου την ταφόπλακα με την οποία κάποιοι επιχείρησαν να με σκεπάσουν.

Ε) Τώρα πάλι κάποιοι προσπαθούν να με κατηγορήσουν και να με εμφανίσουν ως φθαρμένο μέρος του συστήματος, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ως Νομάρχης πάλεψα εναντίον του συστήματος και ήταν αυτό που τελικά προσπάθησε να με τελειώσει πολιτικά.

Στ) Δεν έχω το δικαίωμα αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον νομό και τη Σύρο να υποκύψω στα παιχνίδια τους και να αποδεχτώ να συνεχίσουν να διαχειρίζονται και να καθορίζουν το μέλλον του τόπου άτομα δίχως τόλμη, δίχως όραμα, δίχως πείρα, εξαρτημένα, που μέχρι τώρα δεν μας έχουν πείσει τι θέλουν και τι μπορούν. Οι καθημερινές εκδηλώσεις αγωνίας και αγάπης των συμπατριωτών μου με δεσμεύουν να είμαι παρών.

Ζ) Τέλος με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου έτους θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, ο Θεός να χαρίζει σε όλους την υγεία και το χαμόγελο που έχει χαθεί από τα χείλη μας».


Σχόλια

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΡΟΥΜ... Τρί, 24 Δεκ. 2013 - 18:16

Κύριε Μπάϊλα, εκ πρώτης αντεύχομαι στις ευχές σας για τις Άγιες ημέρες. Θέλω να σας πω ευθαρσώς, κάποιες σκέψεις μου. Πρώτον, συμφωνώ απόλυτα με το ότι κακώς κάποιοι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά έντυπα με τάσεις κανιβαλισμού και μάλιστα ανώνυμα. Ευχαρίστως να αντικρούσω οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, αρκεί να ξέρω από πού και από ποιόν εκφράζετε. Δεύτερον, σας είχα γράψει και παλαιότερα και σας το ξαναγράφω και τώρα. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος που πολιτεύεται και μάλιστα έχει την δική σας πολιτική πορεία που όντως χτυπήθηκε από φίλια πυρά, ακόμη και τώρα δεν μπορεί να πει ονόματα. Γιατί; Δεν υπάρχουν, άρα όλα όσα κατά καιρούς γράφετε είναι σκόνη για να θαμπώσει το τοπίο; Ή υπάρχουν, αλλά σαν καλός πολιτικός την κατάλληλη στιγμή θα τα παζαρέψετε για προσωπικό όφελος; Ποιοι ήταν αυτοί που προσπάθησαν να σας βάλουν πολιτική ταφόπλακα; Δεν έχουν όνομα; Ή ολόκληρη παράταξη ήρθε σε συνεννόηση με την αντιπολίτευση για να φρενάρουν την πολιτική σας καριέρα; Ποιοι είναι αυτοί που και τώρα έχουν συστήσει συμμορία και σας εμφανίζουν σαν φθαρμένο μέρος του συστήματος; Γιατί δεν λέτε ντόμπρα, ποιος είναι αυτός ο εξαρτημένος και από ποιους εξαρτάτε; Ποιος είναι αυτός που ενώ δεν έχει όραμα, θέλει να πάρει το τιμόνι του Δήμου; Κύριε Μπάϊλα, ναι, έχετε το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση, να αγωνιστείτε για το καλό αυτού του τόπου όπως το έχουμε όλοι μας. Αλλά δυστυχώς κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε, όλοι εσείς οι επαγγελματίες πολιτικοί, ότι κάποια στιγμή πρέπει να κάνετε ένα βήμα στο πλάϊ και να βοηθήσετε τους νέους ανθρώπους. Να τους βοηθήσετε, όχι να τους ποδηγετήσετε. Δεν θα σχολιάσω, τον απαξιοτικό χαρακτηρισμό, που όλοι εσείς οι παλιοί, προσάπτετε στα νέα πρόσωπα: «άπειρος»!!! Και δεν το σχολιάζω, διότι θα έπρεπε να μπω στην βάσανο, του να εξηγήσω στον εαυτό μου, το ότι εσείς, ως ένας «έμπειρος» πολιτικός, δεν καταλάβατε το τι πάρτι γινόταν στην πολεοδομία της Σύρου, τόσα χρόνια, ενώ όλοι οι άλλοι ήξεραν αλλά …..δεν μας έλεγαν. Εσείς, τώρα θα μας πείτε; Μετά τιμής , Στυλιανός Τρουμπετάκης. Ανεξάρτητος κοινοτικός σύμβουλος και όχι υποβολιμαίος.