Φθορές στο εσωτερικό του θεάτρου Απόλλων

Ο χρόνος δεν κρύβεται

  • Τρίτη, 6 Μαΐου, 2014 - 05:10

Μία ανάσα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όπου αγαπημένα μουσικά φεστιβάλ, αλλά και παγκοσμίως αναγνωρισμένοι θεσμοί θα φιλοξενηθούν για μία ακόμη φορά στη σκηνή του ιστορικού θεάτρου Απόλλων και τα προβλήματα στο αρχιτεκτονικό κόσμημα της Σύρου παραμένουν ζωντανά.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης, ανάλογες της οικονομικής δυνατότητας του δήμου, ο χρόνος εξακολουθεί να αποδεικνύεται μεγάλος “εχθρός”.

Φθορές τόσο στον τάπητα του θεάτρου, όσο και σημαντικές ρωγμές σε διάφορα σημεία του κτιρίου κρούουν τον “κώδωνα” για άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εικόνα του και ταυτόχρονα να εξασφαλίσουν την αντοχή του.

Όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Κεράνης, υπάρχει διαθέσιμο ένα κονδύλι, ύψους 20-30 χιλιάδων ευρώ για αποκατάσταση φθορών σε πολιτιστικούς χώρους, το οποίο θα αξιοποιηθεί εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι δεν είναι λειτουργικό.

Σημείωσε μάλιστα πως δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας και της συνεχούς περικοπής των πόρων, στόχος της επιτροπής είναι η αξιολόγηση των προτεραιοτήτων. Ως εκ τούτου, μετά την αλλαγή στις κουρτίνες του θεάτρου, στις μπροστινές μοκέτες και σε ορισμένα καμαρίνια, η επιτροπή προσανατολίζεται και σε περισσότερες παρεμβάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται συνήθως τους μήνες Ιούνιο και Νοέμβριο, πριν από την έναρξη των φεστιβάλ.

Ετικέτες: