Ο Γιώργος Μαραγκός στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Με πρωτοβουλία του δημοτικού συνδυασμού «η Σύρος που Αξίζουμε» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6/5 συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Αντώνη Βουτσίνο. Συμμετείχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός και στελέχη του συνδυασμού «η Σύρος που Αξίζουμε».

Η παρουσίαση από τον κ. Βουτσίνο ήταν αναλυτική όσον αφορά τις ενταγμένες πράξεις της Διαχειριστικής Αρχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και για τα Νομικά του Πρόσωπα. Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα ενταγμένα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ κάποια από τα οποία πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου στα τέλη του 2015.

Ενδεικτικά αναφέρουμε έργα που παρουσιάζουν αρκετές καθυστερήσεις και προβλήματα:

  • Διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού οικισμού Άνω Σύρου (Δρόμος Χριστού).

  • Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφαλείας λιμενικών εγκαταστάσεων λιμένα Σύρου.

  • Δράσεις αναβάθμισης φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος Ερμούπολης.

  • Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου.

  • Επέκταση – Διαμόρφωση κτιρίου για τη στέγαση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης Σύρου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από τον κ. Βουτσίνο οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 οι οποίες δίνουν έμφαση στην ανταγωνιστικότητα, στην επιχειρηματικότητα, στην κατάρτιση, στην απασχόληση, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στην κοινωνική συνοχή. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση όσων περισσότερων πόρων από τους διαθέσιμους ώστε η τοπική οικονομία να εξασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης του κοινωνικού κεφαλαίου.