Μήνυμα Γιάννη Δεκαβάλλα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη, συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και τη διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού πλούτου καθώς και την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας”

Είναι το επίσημο σύνθημα που επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014. Το κύριο θέμα είναι μικρά νησιά και κλιματική αλλαγή.

Πρωταρχικός στόχος είναι να επισημανθεί ο τεράστιος κίνδυνος που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο 634 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε περιοχές με μόλις 10 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και κινδυνεύουν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πολλά από αυτά τα νησιά έχουν πλούσια χλωρίδα και πανίδα, συχνά μοναδική στον πλανήτη ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του οικοσυστήματος.

Σήμερα επιβάλλεται περισσότερο από ποτέ να στείλουμε το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα πρέπει να “περάσει” ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Η ουσία βρίσκεται στη συνεργασία και την κοινή δράση με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας”.

Ετικέτες: