Σύσκεψη και αυτοψία του υπουργού στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Σύρου

Μ. Χρυσοχοΐδης: Άμεσα η επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου κατά 140 μέτρα

Αυτοψία και ενημέρωση Μ. Χρυσοχοΐδη
Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοΐδη

Την άμεση επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου Σύρου κατά 140 μέτρα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε και συζήτησε με εκπροσώπους της ΥΠΑ καθώς επίσης με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο, τον γραμματέα Νίκο Βασιλικό αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη και τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε αυτοψία στο σύνολο των χώρων του αεροδρομίου συνολικά.

Η “Κοινή Γνώμη” παρουσιάζει μέσω του web tv αποκλειστικά πλάνα από την ενημέρωση και την αυτοψία στο χώρο του αεροδρομίου Σύρου καθώς και τις δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη.

 

Ώρα για να γίνει η μεγάλη στροφή στη Σύρο”

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε σαφής και κατηγορηματικός για το γεγονός πως ήρθε η ώρα για τη Σύρο να γίνει η μεγάλη στροφή και “από τη λογική της κατανάλωσης να περάσουμε στη λογική εισοδήματος για να μπορέσουν οι πολίτες της Σύρου να ζήσουν τα επόμενα χρόνια σε καθεστώς ευημερίας, απασχόλησης και δικαιοσύνης”. Στόχος της επίσκεψής του όπως επεσήμανε είναι “Η Σύρος να αποκτήσει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα φιλοξενεί πτήσεις μεσαίου μεγέθους ώστε να καταστεί πόλος τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια”. Στις δημόσιες δηλώσεις που προέβη τόνισε πως οι ενέργειες για την βελτίωση της δυναμικής του αεροδρομίου και ειδικότερα του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης χωρίζονται σε δύο φάσεις.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, “άμεσα θα επεκτείνουμε τον υφιστάμενο διάδρομο κατά 140 μέτρα όσο μπορούμε με βάση τις αδειοδοτήσεις που διαθέτουμε και τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει μία περαιτέρω δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα”. Αυτό το έργο όπως δήλωσε κατηγορηματικά “θα δημοπρατηθεί άμεσα” προκειμένου σύντομα να υπάρξει εργολάβος αφού “η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη από το νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης”.

“Ταυτόχρονα” όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, ο ίδιος, θα επισκεφθεί το νησί σε δέκα ημέρες συνοδευόμενος από ανθρώπους της ΥΠΑ και μελετητές για γίνει η “έναρξη” των ενεργειών της δεύτερης φάσης και “να ανατεθεί άμεσα μελέτη επέκτασης του αεροδρομίου περαιτέρω, ούτως ώστε το αεροδρόμιο να έχει 1.200 μέτρα και να φιλοξενεί κάθε είδους αεροπλάνο και πτήσεις charter”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε πως το αεροδρόμιο Σύρου πρέπει “Να είναι ένα αεροδρόμιο που θα έχει πλήρεις προδιαγραφές για την προσαπογείωση των μεγαλύτερων ελικοφόρων της τάξεως των 75-78 θέσεων”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναχώρησε για την Αθήνα με την πρωινή πτήση.