Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Σύρου - Ερμούπολης με τους κατοίκους των Λαζαρέττων

Αμμοβολή και περιβαλλοντική επιβάρυνση

Βροντερό “παρών” έδωσαν οι κάτοικοι των Λαζαρέττων χθες το απόγευμα στη συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκός αλλά και με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης, στο πλαίσιο της οποίας μίλησαν για τα προβλήματα της περιοχής τους, διατυπώνοντας ως πρώτιστο ζήτημα την αμμοβολή του Νεωρίου.

Θα παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο για την αμμοβολή

Οι κάτοικοι της πλέον υποβαθμισμένης περιοχής στον ευρύτερο χώρο της Ερμούπολης απαρίθμησαν ένα προς ένα τα θέματα που τους απασχολούν ξεκινώντας από το σημαντικότερο που σχετίζεται με το ναυπηγείο και δεν είναι άλλο, από τις συνέπειες των εργασιών αμμοβολής που συναντούν οι ίδιοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε πως το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στο δημοτικό συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση, αφού πρωτίστως τους ενημέρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη ενός φακέλλου που θα περιλαμβάνει ακριβή στοιχεία σχετικά με την εν λόγω δραστηριότητα του ναυπηγείου, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένη ατζέντα επάνω στην οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Ανέφερε δε, πως στη σχετική συνεδρίαση θα κληθεί και αντιπροσωπεία κατοίκων ώστε να εκφράσει τη θέση της.

Απασχόλησε η υποβάθμιση του περιβάλλοντος

Στην ατζέντα των παραπόνων τους, γνωστοποίησαν θέματα που άπτονται γενικότερα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης που βιώνει η περιοχή. Μεταξύ των κυριοτέρων, οι κάτοικοι αιτήθηκαν την αποκατάσταση πλήρως του προβλήματος από τις οσμές του αντλιοστασίου του βιολογικού σταθμού στη θέση “Πιδάλι”, αλλά και την εξάλειψη του θορύβου που προκαλείται από το εργοστάσιο της ΔΕΗ (καμινάδες) καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Παράλληλα, ζήτησαν την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν από τις μεταγγίσεις υγρών καυσίμων από τα δεξαμενόπλοια στη ΣΕΚΑ, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα, πως είναι αναγκαία η αξιοποίηση προς όφελος της περιοχής της επιχορήγησης που δίνεται από την ΕΕ στη ΣΕΚΑ. Επιπλέον, οι κάτοικοι έθιξαν το θέμα της αποκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης στην οδό Αγίου Μηνά, ενώ μίλησαν και για τον καθαρισμό της μαρίνας και τη διευθέτηση της παραγκούπολης των αθίγγανων της περιοχής.

Παράπονα εκφράστηκαν και αναφορικά με τις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται τα αδέσποτα, για τις οποίες ζήτησαν την απομάκρυνσή τους. Το θέμα της αύξησης των δρομολογίων των mini bus αποτέλεσε ένα ακόμη ζήτημα συζήτησης, ενώ η γενικότερη μέριμνα για το συγκρότημα “Ευανθία Καΐρη” παρουσιάστηκε στο τραπέζι του διαλόγου. Τέλος, οι κάτοικοι υποστήριξαν πως θα είναι αντίθετοι σε περίπτωση που προταθεί ο προαναφερθέν χώρος ως λύση για να στεγάσει φοιτητές και “ρυπογόνες δραστηριότητες αυτών, όπως πάρτι”.

Ετικέτες: