Αντίθετοι στη μεταφορά βαρέων οχημάτων από το Καρνάγιο στα Λαζαρέττα οι κάτοικοι της περιοχής

Προετοιμασία ήπιας αντίδρασης

Ενέργειες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για βελτίωση και αξιοποίηση ενός οικοπέδου πλησίον της μαρίνας

Να συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της μεταφοράς των βαρέων οχημάτων από τη θέση “Καρνάγιο” στην περιοχή των Λαζαρέττων και συγκεκριμένα σε διαθέσιμο χώρο στην είσοδο της μαρίνας, έχουν ξεκινήσει οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου σε πρώτο επίπεδο να εκδηλώσουν ήπια την αντίθεσή τους προς τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Βάσει του ρεπορτάζ που πραγματοποίησε η εφημερίδα, κάτοικοι των Λαζαρέττων θεωρούν πως μία τέτοια ενέργεια θα προσθέσει μία ακόμη οχλούσα δραστηριότητα στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή, για τα προβλήματα της οποίας, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ενημερώσει τα τελευταία χρόνια, τόσο την προηγούμενη, όσο και την καινούργια Δημοτική Αρχή.

Παρά το γεγονός πως η “Κοινή Γνώμη” επιχείρησε να παρουσιάσει μέσω επώνυμων δηλώσεων το θέμα, ωστόσο καθίσταται απόλυτα σεβαστό το γεγονός πως, κάτοικοι με τους οποίους υπήρξε επικοινωνία, εξήγησαν πως, επιθυμούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, συζητώντας πρωτίστως το θέμα με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Σε αυτό το μήκος κύματος, κινείται και η παρούσα δημοσίευση, σεβόμενη απόλυτα τόσο τη θετική πρόθεση των ίδιων, όσο και την ανάγκη να υπάρξει διάλογος με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου, αρμόδιο για τα θέματα που άπτονται του παραλιακού μετώπου, με φόντο ένα ζήτημα που αν έρθει σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, θα γίνει ευρέως γνωστό.

Αξίζει να τονισθεί εξ αρχής, πως επί του θέματος, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρης Κοσμάς.

Προτιμούν την πλήρη ενημέρωση και τον διάλογο σε πρώτο πλάνο

Η έναρξη της συγκέντρωσης των υπογραφών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, μετά από γενικόλογες διαρροές των οποίων έγιναν αποδέκτες οι ίδιοι οι κάτοικοι των Λαζαρέττων, καθώς και μετά από ήπιου χαρακτήρα εργασίες που παρατήρησαν να υλοποιούνται στον χώρο που φαίνεται πως προσεχώς, θα στεγάσει τα βαρέα οχήματα από το Καρνάγιο. Πρόκειται για την είσοδο στο χώρο που βρίσκεται η μαρίνα και συγκεκριμένα το κομμάτι που δεν είναι ασφαλτοστρωμένο, περίπου στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ, το οποίο απεικονίζεται στη σχετική φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο. Μέχρι σήμερα, ο εν λόγω χώρος, ο οποίος ανήκει σε τρεις ιδιοκτήτες που τον παραχωρούν με τη μορφή χρησιδανείου στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και το Λιμενικό Ταμείο για τρία χρόνια, δεν είναι οριοθετημένος ενώ φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα άχρηστα αντικείμενα ή εξοπλισμό, παρουσιάζοντας μία κάκιστη εικόνα που υπενθυμίζει πολλές φορές την πλήρη εγκατάλειψή του.

Βάσει της σημερινής εικόνας, εύλογα προκύπτει η ανησυχία των κατοίκων, την οποία ωστόσο οι ίδιοι, έχουν την ώριμη στάση να επικοινωνήσουν αναλυτικά και πρωτίστως με τη Δημοτική Αρχή. Προς την εφημερίδα μάλιστα, κατέστη σαφές, πως, επιθυμούν τον ήπιο διάλογο, δεδομένου ότι οι νέοι αιρετοί έχουν επιδείξει θετική στάση για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους, αναφέροντας μάλιστα ως τεκμήριο και την λαϊκή συνέλευση που είχαν πραγματοποιήσει πριν από κάποιους μήνες.

Δ. Κοσμάς: Ριζική αλλαγή και βελτίωση του χώρου

Με φόντο τη γενικόλογη ενημέρωση που έχουν οι κάτοικοι των Λαζαρέττων, η εφημερίδα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κοσμά, παρουσιάζει την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, θέτοντας τα πράγματα στη ρεαλιστική βάση τους.

“Αναφορικά με το θέμα, επιθυμούμε να βρούμε λύση ώστε να απομακρυνθούν τα μεγάλα οχήματα από το Καρνάγιο. Βρέθηκε αυτό το οικόπεδο, το οποίο ανήκει σε τρεις ιδιοκτήτες και το παραχωρούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για τρία χρόνια προκειμένου να το φτιάξουμε σαν ένα χώρο στάθμευσης λεωφορείων και βαρέων οχημάτων (καρότσες από φορτηγά) που σήμερα σταθμεύουν στο Καρνάγιο” σημείωσε ο πρόεδρος, εξηγώντας ταυτόχρονα, πως, πρόθεση του Δήμου γενικότερα είναι η βελτίωση και κατ΄ επέκταση η αναβάθμιση του συγκεκριμένου χώρου.

“Έχουμε ξεκινήσει να κάνουμε μία διευθέτηση του χώρου, δηλαδή έναν καθαρισμό, ώστε να βγάλουμε όλα αυτά τα σίδερα που υπάρχουν, αλλά και να γίνει μία καινούργια περίφραξη. Θα βελτιώσουμε τον χώρο εσωτερικά, αλλά και από την εξωτερική πλευρά αυτού, θα φτιαχτούν ακόμη και τα πεζοδρόμια” πρόσθεσε, εκτιμώντας πως, “Από τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το οικόπεδο, αυτός ο χώρος θα γίνει πολύ καλύτερος”.

Υποστήριξε δε, πως, “Δεν μιλάμε για άναρχη στάθμευση οχημάτων, αφού θα οριοθετηθούν οι θέσεις, ενώ συγχρόνως, θα ακολουθήσουν ενέργειες που θα αναβαθμίζουν γενικότερα το εσωτερικό του”. Ο κ. Κοσμάς μάλιστα ανέφερε πως “παρατηρείται σήμερα ιδιαίτερη επικινδυνότητα στον χώρο, αφού δίπλα υπάρχει ένα ρέμα, πλησίον του οποίου θα τοποθετηθούν ειδικά κιγκλιδώματα”.

Ολοκληρώνοντας το θέμα, ο ίδιος σημείωσε πως, το Λιμενικό Ταμείο είναι στη διάθεση των πολιτών για πλήρη και σαφή ενημέρωση, γνωστοποιώντας τέλος, πως, “αν όλα προχωρήσουν καλώς με το θέμα της νομιμοποίησης της μαρίνας ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί και να λειτουργήσει, πολύ πιθανόν να αλλάξουν πολλά πράγματα”.

Ετικέτες: