Απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Ετήσιος προγραμματισμός δραστηριοτήτων για το ΚΑΠΗ

Την εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο και την Οικονομική Υπηρεσία, των ετήσιων δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ και της κοστολόγησης αυτών, αντίστοιχα, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής, παρούσα ήταν και η κοινωνική λειτουργός του ΚΑΠΗ, κ. Ε. Χατζοπούλου, η οποία πρότεινε, για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και για την έγκαιρη οργάνωση των εκδηλώσεων, ο σχεδιασμός αυτών να κατατεθεί για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Υπηρεσία σε ετήσια βάση, ενώ οι επιμέρους διαδικασίες, όπως προσφορές και λεπτομερή στοιχεία, να γίνονται κατά περίπτωση όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η εκάστοτε εκδήλωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2015

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό, αναμένεται να διοργανωθούν οι εξής εκδηλώσεις:

- Συμμετοχή των μελών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του νησιού, με εκτιμώμενο κόστος μετακίνησης 700 ευρώ

- Ανοιξιάτικη συνάντηση μελών ΚΑΠΗ μετά το Πάσχα – Πρωτομαγιά, με εκτιμώμενο κόστος εκδήλωσης 4.500 ευρώ και εκτιμώμενο κόστος μετακίνησης 300 ευρώ

- Εκδρομή μελών διήμερη ή τριήμερη σε κοντινό νησί στο τέλος Μαΐου για 120 μέλη, με εκτιμώμενο κόστος εκδήλωσης 7.000 ευρώ

- Καλοκαιρινοί περίπατοι, με εκτιμώμενο κόστος μετακίνησης 500 ευρώ

- Καλοκαιρινές εκδηλώσεις των μελών σε διάφορα μέρη του νησιού, με εκτιμώμενο κόστος εκδήλωσης 7.000 ευρώ και τέλος,

- Γιορτή των ηλικιωμένων, με εκτιμώμενο κόστος εκδήλωσης 4.500 ευρώ και εκτιμώμενο κόστος μετακίνησης 500 ευρώ.

Λόγω του ότι οι εκδηλώσεις αφορούν όλα τα παραρτήματα των ΚΑΠΗ και χρειάζεται η μετακίνηση των μελών, κάθε χρόνο ζητούνται προσφορές από τα τουριστικά γραφεία του νησιού.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη ότι εστάλη αίτημα προς τέσσερα τουριστικά γραφεία του νησιού, από τα οποία απάντησαν τα τρία. Για το θέμα της αξιολόγησης είχαν προσκληθεί και οι υπεύθυνοι των τουριστικών γραφείων, ώστε να είναι παρόντες στη διαδικασία, από την οποία επιλέχθηκε ο μειοδότης.

Λαμβάνοντας υπόψιν την εισήγηση της κοινωνικής λειτουργού και του προέδρου, τη διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών, όπως και τον προϋπολογισμό του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για το 2015, η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την έγκριση του σχεδίου των ετήσιων δραστηριοτήτων του ΚΑΠΗ, όπως επίσης και την έγκριση των ετήσιων μετακινήσεων των μελών του ΚΑΠΗ, ύψους περίπου 2.000 ευρώ, προς την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

Ετικέτες: