Επιστολή βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Γ. Λεονταρίτη για το θέμα του Νεωρίου

Επιστολή προς τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργο Λεονταρίτη, απέστειλαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την μη συμμετοχή τους στη σύσκεψη για το θέμα του Νεωρίου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Πεφιρέρειας, στη Σύρο.

Πιο αναλυτικά:

«Αγαπητέ Γιώργο Λεονταρίτη,

πήραμε την πρόσκληση να παρευρεθούμε σήμερα Τρίτη 2/6 και ώρα 12 στα γραφεία της Περιφέρειας (πλατεία Τσιροπινά) σε σύσκεψη για το θέμα του ναυπηγείου του Νεωρίου.

Φυσικά το ζήτημα του Νεωρίου, η διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και της απασχόλησης των εργαζομένων, καθώς και η καταβολή των δεδουλευμένων, αποτελεί μείζονα υπόθεση για ολόκληρη την οικονομική και κοινωνική ζωή της Σύρου και το ίδιο αξιολογείται και από εμάς.

Γι΄ αυτό άλλωστε συμβάλαμε μέχρι τώρα στην ανάδειξη του προβλήματος και στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, μέσω των συναντήσεων που έγιναν τόσο με τον υπουργό παραγωγικής ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, όσο και με τον υπουργό εργασίας Π.Σκουρλέτη.

Για τους ίδιους ακριβώς λόγους και λόγω της μη τήρησης της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί στο γραφείο του υπουργού παραγωγικής ανασυγκρότησης (καταβολή μέρους των εισπράξεων από τις εμπορικές δραστηριότητες απευθείας στους εργαζόμενους), θα συγκληθεί τις αμέσως επόμενες μέρες νέα συνάντηση στο υπουργείο, με στόχο την άρση των αδιεξόδων και τη δρομολόγηση επείγουσας λύσης.

Με αυτά τα δεδομένα και λόγω προγραμματισμένων για σήμερα πολύ σοβαρών συναντήσεων των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης καθώς και συμμετοχής στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, δεν θα μπορέσουμε να παρευρεθούμε.

Μεταφέρετε όμως στους παρευρισκόμενους και τη δική μας αγωνία για τη συνέχιση των προσπαθειών, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί βιώσιμη λύση τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και τη μακρόχρονη βιωσιμότητα του ναυπηγείου.»