Συνάντηση επιχειρηματιών πέριξ της πλατείας Μιαούλη με τον Γ. Μαραγκό για την εξέταση υλοποίησης εκδήλωσης εντός του Ιουλίου

Η πεζοδρόμηση “υποκλίνεται” σε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Θετική η Δημοτική Αρχή σε προσπάθειες τόνωσης της εικόνας του πεζόδρομου

Τη διοργάνωση μίας ξεχωριστής μουσικής εκδήλωσης στην πλατεία Μιαούλη επεξεργάζονται επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής, την οποία επιθυμούν να “παντρέψουν” με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός 2015”, ώστε αξιοποιώντας την πεζοδρόμηση, να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στην καρδιά του κέντρου, αλλά και στις επιχειρήσεις τους.

Την πρωτοβουλία τους, γνωστοποίησαν οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες χθες το μεσημέρι στον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, στο πλαίσιο ενός προγραμματισμένου ραντεβού που ζήτησαν να έχουν μαζί του, ώστε να παραθέσουν το σύνολο των λεπτομερειών της ιδέας τους, αλλά και να αιτηθούν τη στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κυρίως σε επίπεδο αναγκαίου εξοπλισμού για τη διεξαγωγής της.

Η συγκεκριμένη συνάντηση αν και ήταν κλειστή όσον αφορά στη δημοσιογραφική κάλυψη, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, κινήθηκε σε εποικοδομητικό επίπεδο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τη Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει θετικά πρωτοβουλίες που μπορούν να ενδυναμώσουν, να στηρίξουν και να αναδείξουν ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της πεζοδρόμησης της Ερμούπολης.

Υπογραμμίζεται πως, το ραντεβού προκάλεσε η πλευρά των επιχειρηματιών.

Πολυεπίπεδο όφελος από τη διεξαγωγή αξιόλογης συναυλίας

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ιδέα που τέθηκε επί τάπητος αρχικά από δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι την επικοινώνησαν προς τους συναδέλφους τους, συναντώντας άμεσα την ανταπόκρισή τους. Βάσει του ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα αφορά σε μία συναυλία που αποτελεί αποκλειστικά επιχειρηματική πρωτοβουλία, με τους άμεσα εμπλεκόμενους ιδιώτες να διατηρούν την πρόθεση να μπορέσει να “ενταχθεί” η πρότασή τους, στο γενικότερο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού “Σύρος Πολιτισμός 2015”, η οποία θα είναι ικανή να προσελκύσει κόσμο στο κέντρο της πόλης, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα ξεχωριστό μουσικό δρώμενο, απουσία της κυκλοφοριακής πραγματικότητας που βίωνε η πόλη μέχρι και πέρυσι το καλοκαίρι περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη.

Το κόστος, το οποίο θα καθοριστεί από την οριστικοποίηση του ονόματος του καλλιτέχνη τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα έχουν εξετασθεί αναλυτικά όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου, θα αναλάβουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης.

Στόχος τους, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της “Κοινής Γνώμης” αποτελεί τόσο η ενίσχυση της επισκεψιμότητας του κέντρου, όσο όμως και η μετάφραση αυτής της ενέργειας σε επιχειρηματική τόνωση των καταστημάτων τους. Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο δεν θα μπορούσε παρά να αξιολογηθεί θετικά η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών, αφού καθίσταται σαφές, πως έστω και μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου αρχίζει – έστω και με φειδωλά βήματα – να ενεργοποιείται πολυεπίπεδα προς όφελος συνολικά της τοπικής κοινωνίας.

Πέραν της διεξαγωγής μίας επιπλέον αξιόλογης συναυλίας, θα υποστηριχθεί η προσέλκυση πολιτών στο κέντρο, ενώ θα αναδειχθεί και η εικόνα του πεζόδρομου, ο οποίος βοηθά στην υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών, χωρίς τη λήψη έκτακτων κυκλοφοριακών μέτρων και απαγορεύσεων.

Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο, πως οι ίδιοι επιχειρηματίες, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον κ. Μαραγκό στην προσπάθεια πεζοδρόμησης του κέντρου της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας σαφώς, πως, οποιοδήποτε συμπέρασμα για την αποτελεσματική ή μη, εφαρμογή των μέτρων, απαιτεί την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος.

Αρωγός ο Δήμος σε προσπάθειες με φόντο την πεζοδρόμηση

Με γόνιμη ματιά – βάσει του ρεπορτάζ - φαίνεται να αντιμετώπισε τη συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία, ο Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος κλήθηκε ως δήμαρχος, να μεριμνήσει ώστε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να συνδράμει σε επίπεδο παροχής απαραίτητου εξοπλισμού (εξέδρα, φωτισμός κλπ), προκειμένου αυτή η συναυλία να είναι εφικτό να υλοποιηθεί, εντός Ιουλίου.

Πληροφορίες μάλιστα, θέλουν ο ίδιος να γνωστοποίησε πως η νέα Δημοτική Αρχή είναι πρόθυμη να ενισχύει στο βαθμό που έχει τη δυνατότητα, αξιόλογες δράσεις, πρωτοβουλίες κι ενέργειες που θα λειτουργούν συμπληρωματικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη του πεζοδρομημένου κέντρου της Ερμούπολης, αλλά και στην παροχή οικονομικής “ανάσας” στους επιχειρηματίες. Μοναδική προϋπόθεση για την εν λόγω στήριξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αποτελεί ο χαρακτήρας της εκδήλωσης, ο οποίος θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο που - παράλληλα με τα προαναφερθέντα οφέλη -, θα αυξάνει και τον πολιτιστικό χαρακτήρα των ήδη προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Πέραν της παροχής του εξοπλισμού μάλιστα, δεν αποκλείεται η Δημοτική Αρχή, αφού πρωτίστως, οριστικοποιηθεί το όνομα του καλλιτέχνη, να εξετάσει και τη δυνατότητα μικρής οικονομικής συμμετοχής στην επιχειρηματική πρωτοβουλία.

Αυτοψία με τον Γ. Μαραγκό στο κέντρο

Πρόσφορο έδαφος για τη συγκεκριμένη συναυλία, η οποία εκτιμάται πως θα προσελκύσει αρκετό κόσμο, γίνεται αντιληπτό πως αποτελούν τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα της πεζοδρόμησης, που έχουν “επιβάλλει” την κυκλοφοριακή τάξη τόσο στις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης, όσο όμως και στις μικρότερες αυτής. Ήδη μετά και την αποδοχή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του αυτονόητου αιτήματος των μόνιμων κατοίκων για πρόσβαση από και προς τις οικίες τους, παρατηρείται πως, από τις πρώτες ημέρες έχει περιοριστεί σημαντικά ο κυκλοφοριακός φόρτος οχημάτων και δικύκλων.

Στο περιθώριο της ανωτέρω επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως, σε προχθεσινοβραδινή αυτοψία δημοσιογράφου της εφημερίδας από κοινού με τον δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό στην Ερμούπολη, καταγράφηκε η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση σε ανάγκες στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εικόνα ύπαρξης συνολικά 25 κενών θέσεων (καταμετρήθηκαν μία προς μία) περιμετρικά του Δημαρχείου και πλησίον του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως αλλά και εντός της πλατείας Σταύρου Βαφία, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την κατάσταση που θα παγιωθεί στο κέντρο, καθώς, εκκρεμεί ακόμη η εξέταση αρκετών αιτημάτων οδηγών, ενώ υπάρχει κι ένας περιορισμένος αριθμός πολιτών που δεν έχει προβεί ακόμη στην συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Πάντως, σε πρώτο επίπεδο, το ένα τμήμα της πόλης των μόνιμων κατοίκων φαίνεται να εξυπηρετείται.

Ετικέτες: