Ενημέρωση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Γ. Παπαμανώλη για το ταμειακό έλλειμμα ύψους περίπου 20.000 ευρώ στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Συνεχίζεται ο διαχειριστικός έλεγχος

Λιτή αναφορά σχετικά με το σοβαρό θέμα του διαχειριστικού ελέγχου για το ταμειακό έλλειμμα των 20.000 ευρώ στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης από αρμόδια επιθεωρήτρια του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικών Ελέγχων την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παπαμανώλης στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κατόπιν σχετικής ερώτησης του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλου Χρυσαφίδη ώστε να λάβουν γνώση επί των νεώτερων εξελίξεων οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Παπαμανώλης γνωστοποίησε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του σχετικού ελέγχου, για την οποία απαιτούνται και κάποια επιπλέον στοιχεία από Τράπεζα, τα οποία διαπιστώθηκε κατά την παραμονή της επιθεωρήτριας στη Σύρο, πως έλειπαν.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας επί της προηγούμενης δημοτικής θητείας με δήμαρχο τον Γιάννη Δεκαβάλλα, με τον ίδιο να είχε προβεί τότε σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου. Σημειώνεται, πως είχε διαπιστωθεί μη κανονικός τρόπος τέλεσης πράξεων για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις που αφορούσαν τα έτη 2010 αλλά και 2011.

Σε εξέλιξη η συλλογή στοιχείων και η επεξεργασία τους

Ειδικότερα, με έγγραφό της, η αρμόδια επιθεωρήτρια γνωστοποίησε προ ημερών την άφιξή της στο νησί προς τη νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου να συνεχίσει τη διαδικασία των ελέγχων, στην οποία και διατέθηκε ειδικός χώρος για την επεξεργασία και συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.

“Η επίσκεψη της επιθεωρήτριας διήρκησε από την Δευτέρα έως και την Πέμπτη αλλά ο έλεγχος δεν τελείωσε. Συνεχίζεται και στην Αθήνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει. Διαπιστώθηκαν πάλι ελλείψεις στο αρχείο. Δεν βρέθηκαν τα εξτρέ των τραπεζικών λογαριασμών που ζήτησε η επιθεωρήτρια για το 2010 και 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012, τα οποία εξτρέ έχουν ζητηθεί από την τράπεζα, θα ανακτηθούν και θα τεθούν στη διάθεσή της, τις επόμενες ημέρες” ανέφερε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας στη συνέχεια πως, “Γι αυτό λέω ότι ο έλεγχος δεν τελείωσε αλλά θα συνεχιστεί από το γραφείο της και αναλόγως θα διατυπώσει εισήγηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών”. Καταλήγοντας τόνισε πως, καθώς “η διαδικασία έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα” δεν τίθεται θέμα αναλυτικότερης ενημέρωσης προς το παρόν. “Επειδή έχει έναν εμπιστευτικό χαρακτήρα η διαδικασία της Δικαιοσύνης, είναι διαδικασία συλλογής στοιχείων μέχρι να διατυπωθεί η εισήγηση της επιθεωρήτριας προς τον Εισαγγελέα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Πιστεύω έχω ενημερώσει επαρκώς” σημείωσε τέλος ο κ. Παπαμανώλης.