Απόφαση διάθεσης του ποσού των 3.500 ευρώ για εργασίες αναβάθμισης στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Παρεμβάσεις βελτίωσης της πλατείας Παπάγου

Μικρή ανάσα για τους επιχειρηματίες της περιοχής με φόντο τα πλείστα παράπονά τους

Στην ικανοποίηση μέρους των πολύμηνων αιτημάτων των επιχειρηματιών πέριξ της πλατείας Παπάγου θα προχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας στην τελευταία συνεδρίασή τους ενέκριναν ομόφωνα τη διάθεση του ποσού των 3.500 ευρώ για εργασίες βελτίωσης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Παρά τις αυξημένες ανάγκες των μελών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας που δραστηριοποιείται περιμετρικά της πλατείας Παπάγου αλλά και επάνω σε αυτήν, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα προχωρήσει φειδωλά στην υλοποίηση συγκεκριμένων εργασιών, σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητές του.

Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί, πως, οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είχαν διατυπώσει τα αιτήματά τους σε μέλη της Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι καταβάλλουν τα προβλεπόμενα τέλη προς τον Δήμο για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων κι ως εκ τούτου, επιθυμούσαν να διευθετηθούν κάποια ζητήματα που απασχολούσαν έντονα τους ίδιους σε επίπεδο ομαλής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και κατά συνέπεια, σε επίπεδο παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

Καταγεγραμμένα τα “εύλογα” παράπονα των επιχειρηματιών

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εκ μέρους του αντιδημάρχου Οικονομικών και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργου Παπαμανώλη κατέστη σαφές, το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έχει ευήκοα ώτα έναντι των επιχειρηματιών της πλατείας Παπάγου, γνωρίζοντας μάλιστα τα “εύλογα παράπονά τους” μετά από σχετικές συζητήσεις. “Είχαμε γίνει αποδέκτες έντονων κι εύλογων παραπόνων των επιχειρηματιών της πλατείας Παπάγου για προβλήματα που υφίστανται στον χώρο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμανώλης, εξηγώντας πως, μπορεί το ποσό που εγκρίθηκε προς το παρόν από την αρμόδια Επιτροπή να είναι μικρό σε σχέση με τις καταγεγραμμένες ανάγκες, ωστόσο, αυτό “θα καλύψει μερικώς τις απαιτήσεις των επιχειρηματιών”.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την πλευρά τους, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπιζόταν στο τμήμα του ξύλινου δαπέδου της πλατείας, ενώ πολλές φορές είχαν αναφερθεί ζητήματα σε επίπεδο φωτισμού και λειτουργίας των φωτιστικών σημείων καθώς επίσης και η απουσία κατάλληλης περίφραξης περιμετρικά της επιφάνειας της πλατείας.

Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες μάλιστα, είχαν γνωστοποιήσει τη σκέψη τους, να μην καταβάλουν μέρος των προβλεπόμενων τελών, στην περίπτωση που δεν υπήρχε ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, όσον αφορά στην άμεση ανακούφιση των σοβαρών θεμάτων στο δάπεδο. Σε σχετικό ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης, εξήγησε πως, ήδη ο Δήμος έχει προβεί στην αντικατάσταση ξύλινων τμημάτων, αλλά δεδομένης της φθοράς που μοιραία προκαλείται, μεριμνά ώστε να υπάρχει δυνατότητα συνεχούς παρέμβασης.

“Εδώ και καιρό έχουμε κάνει κάποιες εργασίες καθώς παρουσίαζαν πρόβλημα τα ξύλα και κάποια φωτιστικά. Έχουμε καταγράψει τα προβλήματα και κάνουμε ό,τι μπορούμε. Ουσιαστικά στόχος είναι να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν και κάποια στιγμή να τοποθετηθούν κάγκελα περιμετρικά” σημείωσε ο ίδιος στην τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, διευκρινίζοντας ακόμη, πως, για όσες μικρές εργασίες πραγματοποιηθούν, την παρούσα στιγμή δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Υπογράμμισε ωστόσο, πως, από τη στιγμή που εγκρίθηκαν κάποια χρήματα, αναμφισβήτητα η Τεχνική Υπηρεσία θα προβεί στις αναγκαίες εργασίες.

Στέγαστρα και ράμπα ΑΜΕΑ

Μόνιμος πονοκέφαλος για τους επιχειρηματίες της περιοχής αποτελεί δε, η μη ύπαρξη στεγάστρων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ίδιοι, αλλά και να παρουσιάζει ομοιόμορφη εικόνα η πλατεία Παπάγου, καθώς αποτελεί μέρος της πρώτης εικόνας που αντικρίζουν οι επισκέπτες που φθάνουν στο νησί. Αν και ο Δήμος έχει γνώση του συγκεκριμένου αιτήματος, ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο κ. Γουσγουνέλης, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποια μελέτη προς υλοποίηση που θα προκαλέσει μεγάλη αλλαγή στην πλατεία Παπάγου. Υπογραμμίζοντας δε, πως, το εν λόγω αίτημα απασχολεί την Τεχνική Υπηρεσία, ξεκαθάρισε στη συνέχεια, πως, μία συνολική παρέμβαση θα απαιτούσε και ανάλογους πόρους, επαναλαμβάνοντας πως η Δημοτική Αρχή δεν στέκει αδιάφορη στις επιχειρηματικές απαιτήσεις.

Πέραν των ανωτέρω, συμπλήρωσε πως, στο πλάνο των αιτημάτων τους, οι επιχειρηματίες είχαν ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση σχετικά και με τη ράμπα ΑΜΕΑ, θέμα για το οποίο γνωστοποίησε πως, κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει εξέλιξη στο πλαίσιο των εργασιών ανάπλασης στο συγκεκριμένο σημείο.