Απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Συμπεριφορές που παρασύρουν τα Σωματεία ντροπιάζουν τους εργαζομένους"

  • Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2015 - 16:11

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης δίνει η Δημοτική Αρχή με αναλυτικό δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ με φόντο την πρόθεση των υπαλλήλων να θέσουν εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο το σοβαρό θέμα της "λασπολογίας που εισέπραξαν" από μερίδα αιρετών προσώπων όπως έχουν επανειλημμένως τονίσει. 

Η δημοτική πλειοψηφία υποστηρίζει πως η "συμφωνία" που προέκυψε ανάμεσα στις δύο πλευρές για απευθείας επικοινωνία του Σωματείου με τον αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου "καταστρατηγήθηκε δύο ημέρες μετά" τη σχετική συνάντηση, ενώ χαρακτηρίζουν "άτοπη" την αναφορά του ΔΣ του Σωματείου όσον αφορά σε σχόλια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής

Έκπληκτοι διαβάσαμε σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, το Δελτίο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, αναλογιζόμενοι ότι, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, κ. Αθανασίου, με την πρόεδρο και το γραμματέα του προαναφερθέντος Σωματείου, από την οποία προέκυψε συμφωνία απευθείας επαφής του Σωματείου Εργαζομένων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί τους εργαζομένους στο Δήμο μας.

Δύο ημέρες μετά, η συμφωνία αυτή καταστρατηγήθηκε από το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο για λόγους που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, παρά μόνο να υποπτευθούμε, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το ηχογραφημένο απόσπασμα, που αναφέρεται στο δελτίο τύπου, είχε ήδη δοθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 το μεσημέρι.

Να τονιστεί ότι, τη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχαν μαγνητοσκοπήσει όλα τα ΜΜΕ της Σύρου και ο καθένας καλόπιστος θα μπορούσε να την αναζητήσει! Πλέον των ανωτέρω, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη από τον Αύγουστο του 2015, κάλεσε τον τότε πληρεξούσιο Δικηγόρο του Σωματείου στο γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ακούσει ο ίδιος το σχετικό απόσπασμα και να διαπιστώσει την ακρίβεια της αποτύπωσης των πρακτικών, αλλά εκείνος δεν το έκρινε σκόπιμο.

Στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση της Προέδρου ότι το ηχογραφημένο υλικό αποτελεί «εργαλείο» για την απομαγνητοφώνηση και την παραγωγή των έντυπων πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς η ηχογράφηση γίνεται για να αποδίδονται αυτολεξεί όσα συζητούνται κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ότι το απομαγνητοφωνημένο επίσημο έντυπο πρακτικό, που τους δόθηκε έξι ημέρες μετά την αίτησή τους, έχει υποστεί οποιαδήποτε παρέμβαση ή παραποίηση; Διότι, αν είναι έτσι πάλι συνάδελφό τους κατηγορούν και όχι τη Δημοτική Αρχή!

Σε κάθε περίπτωση, για την κακή εικόνα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία προσπαθούν να κρύψουν πίσω από άστοχες ανακοινώσεις, δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή, ούτε η Πρόεδρος του Συμβουλίου, αλλά η έλλειψη επιχειρημάτων από πλευράς τους. Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, όπως τονίστηκε ομόθυμα από το σύνολο της δημοτικής πλειοψηφίας ότι, η Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών υπαλλήλων με άριστο τρόπο, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, τόσο από τους ιδίους όσο και από τον κόσμο, ενώ πρόβλημα εμφανίζονται να έχουν ορισμένοι, λίγοι ευτυχώς υπάλληλοι, οι οποίοι με στάσεις, πράξεις, συμπεριφορές ή/και μεθοδεύσεις δε στοιχίζονται πίσω από το κοινό μας όραμα και το μεγάλο στόχο για μια καλύτερη Σύρο.

Τέλος, η αναφορά του Σωματείου στα σχόλια σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μόνο άτοπη μπορεί να θεωρηθεί, εφόσον στα συγκεκριμένα μέσα εκφέρονται απόψεις ελεύθερα εκτός κι αν έχει άλλη άποψη το Σωματείο, την οποία θ’ ακούσουμε με ενδιαφέρον!

Ακριβώς αυτές οι συμπεριφορές προσώπων, που παρασύρουν τα σωματεία, είναι αυτές που ντροπιάζουν τους εργαζομένους, απειλούν την εργασιακή ειρήνη και την πρόοδο του Δήμου και όχι η Δημοτική Αρχή. Οπότε, πλέον, γνωρίζετε που πρέπει να ψάξετε για τους υπαιτίους της κατηφόρας, στην οποία οδηγούν το Σωματείο ορισμένα μέλη του.