Εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο η υπόθεση των υπαλλήλων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

“Λασπολογία κατά των εργαζομένων του Δήμου”

Προ των ευθυνών τους θα τεθούν όσοι εκ των αιρετών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προέβησαν σε “λασπολογία κατά των εργαζομένων” σε δημόσια συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, με το Σωματείο των Υπαλλήλων του Δήμου να ενημερώνει σχετικά με την πρόθεσή του να διεκδικήσει την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς τους και ως εκ τούτου τη λήξη του θέματος, “εκεί από όπου ξεκίνησε χωρίς οι ίδιοι να φέρουν ευθύνη”, δηλαδή στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Το ΔΣ του Σωματείου, κατόπιν τρίμηνης – άκαρπης - προσπάθειας σε απευθείας επικοινωνία με την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη (εξώδικη αναφορά, αιτήσεις) προκειμένου να έχει στη διάθεσή του τα σχετικά πρακτικά, οδηγήθηκε σε ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και σε αναφορά στην Εισαγγελική Αρχή Σύρου, ώστε πλέον να έχει το ηχογραφημένο απόσπασμα, μετά από εντολή του ίδιου του Εισαγγελέα.

Με τα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως γνωστοποιείται στην αιχμηρή ανακοίνωσή των μελών του ΔΣ, στο περιεχόμενο της οποίας κάνουν σαφή αναφορά και στην “άρνηση” ικανοποίησης του αιτήματός τους εκ μέρους της προέδρου, οι υπάλληλοι δίνουν εκ νέου “ραντεβού” για ακρόαση σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία θα θέσουν επί τάπητος κείμενο προς ψήφιση.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Σωματείου.

“Δε θέλουμε να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια”

Χρειάστηκαν τρεις μήνες και μάλιστα μετά από Εντολή Εισαγγελέα για να μας δοθεί τελικά την προηγούμενη Παρασκευή το ηχογραφημένο απόσπασμα του περίφημου Δημοτικού Συμβουλίου του Ιουλίου όπου είχαν ακουστεί τα περί δόλου, σκοπιμότητας υπαλλήλων καθώς και την ύπαρξη αποστημάτων μέσα στον Δήμο μας.

Να θυμίσουμε ότι από τον περασμένο Αύγουστο, το Σωματείο μας με εξώδικη αναφορά, είχε ζητήσει από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τα πρακτικά (έντυπα) του εν λόγω Συμβουλίου καθώς και το ηχογραφημένο απόσπασμα. Το ηχογραφημένο απόσπασμα θεωρήθηκε από την Πρόεδρο “εργαλείο” για τα έντυπα πρακτικά και ως εκ τούτου δεν μας δινόταν παρά τις αιτήσεις μας. Χρειάστηκε να κάνουμε ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών /Τμήμα Διαφάνειας και αναφορά στην Εισαγγελική Αρχή Σύρου προκειμένου να λάβουμε κάτι που κατά την άποψή μας αποτελεί απαραβίαστο δικαίωμά μας μέσα στο δημοκρατικό πλαίσιο που θέλουμε να λειτουργούμε, δηλαδή την πρόσβαση σε κάθε στοιχείο που δεν είναι απόρρητο.

Εύλογα αναρωτιόμαστε λοιπόν, αφού κατά τα λεγόμενα της Προέδρου σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (6-11-2015) είμαστε συνεργάτες, προς τί όλη αυτή η άρνηση; Ακόμα και αν δεν ήταν υποχρεωμένη να μας τα δώσει εκ του νόμου (που τελικά υποχρεώθηκε μέσω Εισαγγελικής Αρχής) σίγουρα δεν απαγορευόταν μιας και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια ανοιχτή διαδικασία σε όλους του πολίτες. Καλή την πίστη λοιπόν θα έπρεπε να μας είχαν δοθεί.

Γιατί λοιπόν τόση άρνηση; Είναι η άποψή τους ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί; Είναι καψόνι; Πείσμα;

Αφέθηκε σκοπίμως να πλανάται υποψία για την τιμή και την υπόληψή μας, δυσκολεύοντάς μας να δώσουμε ένα τέλος σε αυτό.

Σε επόμενες ημέρες μετά την εκφώνηση του Ψηφίσματος του Σωματείου στο Δημοτικό Συμβούλιο (6-11) αναρτήθηκαν σχόλια σε ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναφέρθηκε, εν είδει απειλής ότι εάν προσπαθήσουμε ξανά να τοποθετηθούμε θα δοθεί το “βρώμικο παρασκήνιο” στη δημοσιότητα, εάν ανοιχτούν τα θέματα κάποιοι “θα φύγουν νύχτα” κ.λ.π.

Θεωρούμε ότι εάν κάποιος έχει στοιχεία, και ειδικά η κα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να τιμήσει τις διαδικασίες που ορίζονται από τη δημοκρατία μας και να τα παραδώσει χωρίς να λασπολογεί κατά των εργαζομένων. Οφείλει άμεσα να τα παραδώσει στις Εισαγγελικές Αρχές και όχι στα διαδικτυακά καφενεία. Σε περίπτωση που υπάρχει “δόλος” ή “βρώμικο παρασκήνιο” το Σωματείο μας δεν προτίθεται καλύψει κανέναν. Δεν θέλουμε όμως να υπάρχει η παραμικρή υπόνοια η οποία με την σειρά της γεννά αρνητικές αντιδράσεις ή και απειλή προς εμάς.

Άμεσα και αφού το ΔΣ του Σωματείου εξετάσει τα στοιχεία που έχουμε πια στα χέρια μας θα ζητήσουμε εκ νέου ακρόαση φέρνοντας κείμενο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καλή την πίστη θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα εκεί που άρχισε και όχι από εμάς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ετικέτες: