Ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας για την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου - Ερμούπολης

"Να αναβληθεί η συζήτηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος"

Να δοθούν σωστά στοιχεία, αιτείται ο επικεφαλής Ανδρέας Γιαλόγλου
  • Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2016 - 16:46

Θερμή αναμένεται η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης με την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να εκδίδει ανακοίνωση ζητώντας την αναβολή της συζήτησης των θεμάτων του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2016, επισημαίνοντας μία σειρά από λόγους που συνηγορούν στο αίτημα της μείζονος μειοψηφίας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να φέρει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τον προϋπολογισμό του 2016, η ψήφιση του οποίου θα επιτρέψει την ομαλή λειτουργία του Δήμου μας. Ασφαλώς, δεν είχαμε ιδιαίτερες προσδοκίες από έναν προϋπολογισμό που καταρτίστηκε μέσα σε ένα δεκαήμερο. Τα οράματα και τα παχιά λόγια υπάρχουν μόνο στις προεκλογικές υποσχέσεις και τα δελτία τύπου του κ. Μαραγκού.

Ωστόσο, από το σχέδιο του προϋπολογισμού που μας έχει παραδοθεί απουσιάζουν τα ελάχιστα που απαιτούνται προκειμένου να είναι εφικτός ο έλεγχός του και η έγκρισή του από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Επιπλέον, επιβεβαιώνεται ότι η δήθεν φούσκα των τετραγωνικών στα δημοτικά τέλη ήταν μύθευμα της δημοτικής αρχής. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και έγγραφα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, οι λανθασμένες εκτιμήσεις κατά την κατάρτιση των δημοτικών τελών επιβαρύνουν τους δημότες τουλάχιστον κατά 150.000 €. Τα μέλη της παράταξης Μαραγκού τα οποία ψήφισαν τις αυξήσεις των δημοτικών τελών οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στον κάθε δημότη.

Κατά συνέπεια, επειδή η ψήφισή του δημοτικού προϋπολογισμού αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το οποίο δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με βάση τις παλινωδίες της δημοτικής αρχής ζητάμε :

  • Να αποσυρθεί από την ημερησία διάταξη του δημοτικού συμβουλίου η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος 2016, το οποίο είναι ανεπαρκές και εμπεριέχει λανθασμένους υπολογισμούς και παραδοχές και το οποίο είναι σε ασυμφωνία με το σχέδιο του προϋπολογισμού που μας έχει παραδοθεί.

  • Να αναβληθεί η συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου καθώς οι συνεχείς αλλαγές, οι ελλείψεις και τα λάθη στην κατάρτισή του τα οποία προέκυψαν με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής, δεν επιτρέπουν τον έλεγχό του και την διενέργεια οποιασδήποτε συζήτησης επ' αυτού.

  • Να επανέλθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των τελών καθαριότητας με ορθά στοιχεία και υπολογισμούς οι οποίοι επιτρέπουν την διατήρησή τους στο ύψος κατά το οποίο ήταν τον προηγούμενο χρόνο χωρίς καμία επιπλέον αύξηση για όλους τους δημότες.