ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ----- Γραφείο Δημάρχου – Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Δελτίο Τύπου
  • Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2016 - 23:13

Με τον κ. Χρήστο Σπίρτζη, Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεώργιο Δέδε, συναντήθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γεώργιος Μαραγκός και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη. Μοναδικό θέμα συζήτησης υπήρξε η επιτάχυνση των διαδικασιών επέκτασης του αεροδρομίου Σύρου, ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει πολύ την τοπική κοινωνία και θα επηρεάσει άμεσα θετικά την ανάπτυξη του τόπου μας.

Η Δημοτική Αρχή, βρίσκεται ήδη σε στενή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την δημοπράτηση του έργου αυτού (Δ/νση Συγκοινωνιακών Υποδομών, Δ/νση Υποδομών Αεροδρομίων, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), το οποίο έχει πλέον τεθεί σε υψηλή θέση στην Υπουργική ατζέντα.

Από πλευράς Υπουργού και Γενικού Γραμματέα, έγινε κατανοητή η αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου αυτού και εκφράστηκε η βούληση της ολοκλήρωσής του, το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού αναβάθμισης των Εθνικών αεροδρομίων. Με τον τρόπο αυτό, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο, η αποφυγή της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου της Σύρου, εξέλιξη ιδιαιτέρως θετική.

  Η Δημοτική Αρχή, έχοντας πλέον θέσει τις ασφαλείς βάσεις υλοποίησης του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου του νησιού μας, θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου πνοής για το νησί μας να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης