Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Πρόταση χρηματοδότησης για ΧΥΤΥ Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 2016 - 17:27

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνέχεια της υπ. αρ. 24 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων-ΦΟΔΣΑ και της υπ. αρ. 313/2016 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου υπέβαλλε, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, πρόταση χρηματοδότησης της πράξης «Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Κατασκευή Νέου Κυττάρου ΧΥΤΥ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης», στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 14.6I.26 – 27.1 του άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος, Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Το έργο προτεινόμενου προϋπολογισμού 6.526.267,00 εκ. ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

  • Μελέτες για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και την επέκταση ΧΥΤΑ Ν. Σύρου.

  • Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και επέκταση ΧΥΤΑ Ν. Σύρου.

  • Τεχνικός Σύμβουλος για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων και επέκταση ΧΥΤΑ Ν. Σύρου».

Η προτεινόμενη παρέμβαση αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος ΧΥΤΑ και τη μετατροπή του σε ΧΥΤΥ, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων, στο πλαίσιο ενός επιδιωκόμενου μακροχρόνιου σχεδιασμού για την αποδοτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων με βάση το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων το οποίο έχει εκπονήσει ο Δήμος μας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης απέσπασε το βραβείο «Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ένας Δήμος πρότυπο στη διαχείριση των αποβλήτων και η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016.