Αξιόλογη εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου και του Ομίλου Rotaract Ερμουπόλεως

Κάπνισμα: Αντένδειξη ζωής

Εισδοχή νέων μελών στο νεανικό Όμιλο

Μία άκρως ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Κάπνισμα – Παιχνίδι με τη φωτιά” πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Ερμής” από τον Ροταριανό Όμιλο και τον Όμιλο Rotaract Ερμουπόλεως.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ιατρός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, Ηλίας Μανιαδάκης, ο οποίος ανέπτυξε με εξαιρετικό τρόπο όλα όσα αφορούν σε μία μάστιγα της εποχής, το κάπνισμα.

Κάλλιον του θεραπεύειν...

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο κ. Μανιαδάκης μίλησε αναλυτικά για το κάπνισμα και τις συνέπειές του στην υγεία των ανθρώπων. Μέσω της προβολής διαφανειών παρουσίασε στοιχεία για την παγκόσμια κατανάλωση καπνού ενώ ανέφερε ότι το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα “αγγίζει” το 40%. Ενδιαφέρον παρουσίασαν τα στατιστικά στοιχεία για τις εθιστικές διαταραχές που προκαλεί το κάπνισμα καθώς και εκείνα που αφορούν στη δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος να διακόψει αυτή τη “θανατηφόρα” συνήθεια. Επιπλέον, δόθηκαν από την πλευρά του απαραίτητες πληροφορίες για άνδρες και γυναίκες σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν στο κάθε φύλο ανάλογα με τη συχνότητα και τη χρονική διάρκεια του καπνίσματος και τέλος, ο ιατρός τόνισε πως η ιπποκράτεια ρήση “Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν” είναι η καλύτερη πρόταση προς τους παρευρισκομένους.

Ροταριανή “αγκαλιά”

Τους παρόντες της χθεσινής εκδήλωσης, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Αντώνης Μαρκουλής και ο πρώην Νομάρχης Κυκλάδων, Δημήτρης Μπάιλας, χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου, Ιωάννης Καλοφωλιάς και η πρόεδρος του Rotaract, Ευαγγελία Τσιπολίτου. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάστηκε πριν λίγες ημέρες ενώ πριν την έναρξη της ομιλίας του ιατρού, ο νεανικός όμιλος υποδέχθηκε τρία νέα μέλη, τη Μικέλα Αργυριάδου, τον Γιάννη Νούση και τον Νικόλαο Χατζαντώνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Καλοφωλιάς δώρισε μία αναμνηστική πλακέτα στον κ. Μανιαδάκη και το λεύκωμα των τριάντα χρόνων του Ροταριανού Ομίλου.

Ετικέτες: