Ακύρωση παραστάσεων του έργου “Εναλλακτικές μορφές: Ενέργεια” στο Ενυδρείο Κινίου

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του έργου του Χάρη Βεκρή “Εναλλακτικές μορφές: Ενέργεια” στο Ενυδρείο Κινίου.

Με σκοπό την ευρύτερη δυνατή προβολή του Ενυδρείου Κινίου κατά τη θερινή περίοδο, το FORUM20.21 ζήτησε από την Επιτροπή Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης την παραχώρηση του μικρού αμφιθέατρου (χωρητικότητας 40 ατόμων) που υπάρχει στο χώρο, για την πραγματοποίηση μιας σειράς θεατρικών παραστάσεων από 10 έως 17 Αυγούστου, του θεατρικού μονόλογου του Χάρη Βεκρή “Εναλλακτικές μορφές: Ενέργεια” που πρωτοπαρουσιάστηκε την άνοιξη στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων.

Στο αίτημα παραχώρησης που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου διευκρινιζόταν πως το πρόγραμμα της κάθε βραδιάς θα περιελάμβανε στις 8.30μ.μ.: Υποδοχή των θεατών - γνωριμία με το Ενυδρείο του νησιού, και στις 9.00μ.μ: Θεατρική Παράσταση. Η ευρεία προβολή της εκδήλωσης αναμενόταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών του νησιού να επισκεφθούν το μοναδικό μας ενυδρείο που εδώ και χρόνια παραμένει ξεχασμένο και παραμελημένο.

«Γύλος είμαι και γελώ και το δόλωμα χαλώ»

Κι όμως, οι διαχειριστές του χώρου θεωρώντας την πρόταση του FORUM20.21 ως ευκαιρία επίδειξης ισχύος και επιστροφής «οφειλών», χρησιμοποίησαν όλη τους τη «φαντασία» για να ακυρώσουν άλλη μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία για τον τόπο. Με δικαιολογίες του τύπου «δεν υπάρχει υπάλληλος για να κρατά ανοιχτό το Ενυδρείο 8-10μ.μ.», εισηγούνται «θετικά» την παραχώρηση του χώρου στο FORUM20.21 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Ενυδρείου, δηλαδή Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 4.30μ.μ – 8.00μ.μ.!

 

Το FORUM20.21 αποχαιρετά την παρούσα Επιτροπή που υπερηφανεύεται για την επιτυχημένη θητεία της και την προσφορά της στον Πολιτισμό του νησιού επιδεικνύοντας το επίτευγμα του 2 σε 1 Καρναβάλι της Σύρου και εύχεται αυτή να είναι η τελευταία λανθασμένη απόφαση για το μέλλον του τόπου που λαμβάνεται με εμπάθεια. Γιατί το FORUM20.21 έχει αποδείξει πως με τις μικρές του δυνάμεις μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα για το νησί από τους «αρμόδιους» και αυτό δεν χωνεύεται εύκολα, ούτε κι από γύλο.

Το FORUM20.21 θα βρει άλλο χώρο για τις παραστάσεις του, αλλά το μόνο που δεν θα τις χαρεί θα είναι το μικρό μας Ενυδρείο. Στο Κίνι είναι, επισκεφτείτε το. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ετικέτες: