Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μανίκα "Αρχιτεκτονική 1968-2012" στη Σύρο

"Όχι στο ξεπούλημα των αιγιαλών"

Τη μονογραφία του με τίτλο "Αρχιτεκτονική 1968-2012" παρουσίασε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης ο συριανής καταγωγής αρχιτέκτονας Δημήτρης Μανίκας.

Ο διακεκριμένος στο εξωτερικό αρχιτέκτονας παρουσίασε στο κοινό της Σύρου έναν καλαίσθητο τόμο 216 σελίδων, όπου συγκεντρώνονται οι μελέτες του σημαντικά έργα όπως το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το Μουσείο της Ακρόπολης και η Πλατεία Συντάγματος.

Τον κ. Μανίκα υποδέχτηκαν στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας και ο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος μαζί με τον επιμελητή της έκδοσης, καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτο.

Σε συνέντευξη του στην "Κοινή Γνώμη", η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας, ο κ. Μανίκας μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς με τη γενέτειρά του, στις μελέτες που παρουσίασε το 1994 με φοιτητές του από τη Βιέννη, χωρίς όμως να περάσουν στην πράξη, αλλά και στην αρχιτεκτονική φυσιογνωμία των Κυκλάδων.

Επιπλέον, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της περαιτέρω ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας στις Κυκλάδες, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για την αναχαίτιση των πιέσεων στο ευαίσθητο κυκλαδίτικο τοπίο, όπως το “ξεπούλημα” των αιγιαλών.