Επαναλειτουργία της Έκθεσης Ιστορικών Τεκμηρίων στο ΚΙΜΚΕΣ στην Άνω Σύρο

  • Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2015 - 13:30

Η Έκθεση Ιστορικών Τεκμηρίων, που φιλοξενείται στο Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (ΚΙΜΚΕΣ) στην Άνω Σύρο, επαναλειτουργεί από τις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (Κ.Ι.Μ.Κ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1986 από τον Επίσκοπο Φραγκίσκο Παπαμανώλη και εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 1987 στους χώρους του πρώην ιεροσπουδαστηρίου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του εκκλησιαστικού συγκροτήματος Αγίου Γεωργίου  Άνω Σύρου.

Σκοπός του είναι η συλλογή, μελέτη, αξιοποίηση και προβολή των ιστορικών πηγών σχετικά με την πνευματική κληρονομιά της Σύρου και των Κυκλάδων.

Το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται σε ειδικούς χώρους του Κέντρου  περιλαμβάνει: το Αρχείο των Καθολικών Επισκοπών Σύρου και Θήρας, καθώς και τμήματα του Αρχείου της Κοινότητας και του Δήμου Άνω Σύρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας και του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους (16ος – 19ος αι.) και μας παρέχει, ως ιστορική πηγή, στοιχεία σχετικά με το νησί  πριν από τη γέννηση της Ερμούπολης.

Η παρούσα Έκθεση περιλαμβάνει μοναδικά και σημαντικά ιστορικά τεκμήρια, που αφορούν στην ιστορία της Σύρου στα χρόνια της Οθωμανικής κατάκτησης, της καποδιστριακής περιόδου, αλλά και των πρώτων χρόνων της βασιλείας του Όθωνα.   

  • Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 10.30 – 13.30
  • Είσοδος: 1 ευρώ
  • Τιμή καταλόγου : 1 ευρώ