Αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό από τον ΧΟΝ Πάρου

  • Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2016 - 13:52

Ο Χορευτικός Όμιλος Νάουσας Πάρου τιμάει για άλλη μια χρονιά τον Ποντιακό Ελληνισμό αφιερώνοντας το διήμερο 28 & 29 Μαΐου 2016 σε αυτόν, με φιλοξενία και παράσταση ποντιακού συγκροτήματος, καθώς και σεμινάριο ποντιακών χορών.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Το σεμινάριο, με εισηγητή τον κύριο Γιάννη Κοροσίδη, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
- Διδασκαλία χορών, όπως προέκυψαν από επιτόπια έρευνα.
- Αναφορές σε μουσική, τραγούδια και άλλα στοιχεία του τοπικού πολιτισμού.
- Απονομή βεβαίωσης συμμετοχής
- Γλέντι με ζωντανή μουσική από τις διδασκόμενες περιοχές στο μουσικό καφενείο "Τακίμι".

Η έναρξη του σεμιναρίου και των μαθημάτων θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 12:00, ενώ η λήξη την επόμενη μέρα στις 13:00. Οι εργασίες θα γίνουν στην αίθουσα του συλλόγου (απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Νάουσας).

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα και το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6980 559130 και 6974 792727.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
Στα πλαίσια του σεμιναρίου ποντιακών χορών ο ΧΟΝ διοργανώνει παράσταση το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στην αίθουσα Α.Μ.Ε.Σ. "Νηρέας" στη Νάουσα με χορούς από το φιλοξενούμενο Χορευτικό Συγκρότημα Νομού Πέλλας, καθώς και ομιλία με θέμα την ιστορία και τη λαογραφία του Πόντου από τον κύριο Κοροσίδη. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή στο σεμινάριο, με γενική τιμή εισόδου 5 ευρώ. Ώρα έναρξης: 20:00.