Παραμυθοπαιχνιδίσματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης

Τις Παρασκευές του καλοκαιριού «παραμυθοταξιδεύουμε»

Μπορεί για κάποιους από εμάς οι «καλοκαιρινές διακοπές» να αποτελούν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τους μικρούς φίλους της Σύρου οι οποίοι τις Παρασκευές του Ιουλίου και του Αυγούστου «ταξιδεύουν» σε κόσμους μαγικούς και παραμυθένιους.

Κάθε εβδομάδα, παιδιά από 3 έως 12 ετών επιβιβάζονται στο πλοίο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σύρου – Ερμούπολης για να βρεθούν μαζί με μία πλειάδα νέων εκπαιδευτριών σε θάλασσες μακρινές και ονειρεμένους, να ακούσουν κλασικά παραμύθια, να παίξουν κουκλοθέατρο, να ανακαλύψουν θρύλους του Αιγαίου και να δοκιμάσουν «παραμυθοσαλάτα».

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 11:00.

Η υπεύθυνη κ. Σκαβάκη και οι εθελόντριες της Βιβλιοθήκης Ευγενία Σαγκινέτου, Ελπίδα Ρηγούτσου, Ματίνα Αληφραγκή, Πόπη Παγώνη και Άννα Πλυτά υποδέχονται κάθε Παρασκευή τους μικρούς φίλους τους για να ολοκληρωθεί όμορφα και δημιουργικά η εβδομάδα που θα αφήσουν πίσω τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δραματοποίηση γνωστών και μη παραμυθιών και κατασκευή κούκλας κουκλοθέατρου.

Στόχος της βιβλιοθήκης είναι η συνεχής διεύρυνση των καλοκαιρινών δράσεων της Βιβλιοθήκης, οι οποίες για πρώτη φορά θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη θερινή περίοδο.

Οι δράσεις είναι χωρισμένες σε δύο ηλικιακά γκρουπ (3-6 ετών και 6-12 ετών), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετοχή έχουν δηλώσει συνολικά 32 παιδιά.

Το πρόγραμμα επιμελούνται η κ. Σκαβάκη και η Ευγενία Σαγκινέτου.