Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου συνεχίζει να διακρίνεται και να δέχεται τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες όλων, για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Ν. Τσελεμεντές»

Συνεχίζει τις «χρυσές» διακρίσεις

  • Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, 2016 - 06:22

Χαρά και υπερηφάνεια εκφράζεται εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου για το ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO), αποφάσισε στο ετήσιο συνέδριό του, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λισσαβόνα από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, να δώσει στη Σίφνο το χρυσό βραβείο  "European Gastronomic Festival 2016" για την ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι η πρώτη γνωριμία του Δημάρχου Σίφνου, Ανδρέα Μπαμπούνη & της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου(ΠΣΣ), Μαρίας Ναδάλη, με τον Πρόεδρο της CEUCO, Carlos Martin Cosme, έγινε κατά την επίσκεψή του στη Σίφνο τον Ιούλιο του 2016.

Στη συνέχεια, υπήρξε συχνή επικοινωνία των δύο τοπικών εκπροσώπων με τον Πρόεδρο της CEUCO, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και προβολή της Γαστρονομίας στη Σίφνο, με κορωνίδα το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Ακολούθησε η πρόσκληση από το Δήμο Σίφνου και τον ΠΣΣ του αντιπροέδρου της CEUCO κ. Αλεξάνδρου στο επετειακό 10ο Φεστιβάλ, ο οποίος κατόπιν της επίσκεψης του στο νησί έφυγε με άριστες εντυπώσεις, καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία στη CEUCO και όλα αυτά συνετέλεσαν στη βράβευση της Σίφνου.

«Συνεχίστε να μας κάνετε περήφανους»

Τις βαθύτερες ευχαριστίες του, προς την πρόεδρο, Μαρία Ναδάλη και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, εξέφρασε ο Δήμαρχος Σίφνου, κ. Ανδρέας Μπαμπούνης.

Ο κ. Μπαμπούνης συνεχάρη τον ΠΣΣ, «για την άψογη διοργάνωση, για ακόμα μία φορά, του 10ου επετειακού Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Είναι κοινή ομολογία ότι φέτος το Φεστιβάλ ήταν ακόμα πιο οργανωμένο, ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα πιο πετυχημένο. Με τη συμβολή όλων των μελών του συλλόγου σας, την προσωπική εργασία του καθενός από εσάς και  τη σημαντική βοήθεια των εθελοντών, το Φεστιβάλ έχει γίνει πλέον θεσμός, ένα Πανελλήνιο γεγονός, το οποίο αναδεικνύει την πολύ πλούσια γαστρονομία του νησιού μας».

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, η βράβευση του νησιού μας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας (CEUCO) με το χρυσό βραβείο "European gastronomic Festival 2016" για την ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», ήρθε ως επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών του Συλλόγου αυτά τα 10 χρόνια, ενώ κλείνει, λέγοντας «πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας! Συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους!».

Συνεχάρη και ο Περιφερειάρχης

Την απόλυτη ικανοποίηση του για το γεγονός, συνεκτιμώντας τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου προς ευόδωση του και φυσικά από την πρόεδρο του Μ. Ναδάλη, εξέφρασε, μέσω σχετικής επιστολής του, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος.

Ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, πως συγχαίρει και ευχαριστεί «ευχαριστήσω για αυτή την τόσο σημαντική διεθνή διάκριση που χαρίσατε στο νησί σας, στις Κυκλάδες, σε ολόκληρο το Ν. Αιγαίο. Την αξίζετε! Εργαστήκατε πολύ σκληρά, αλλά και με πολύ αγάπη όλα αυτά τα χρόνια, για να αναδείξετε σε θεσμό την κληρονομιά που άφησε στην ελληνική γαστρονομία ο master chef-θρύλος Νικόλαος Τσελεμεντές».

Όπως τονίζει, «το χρυσό βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας, με τον πιο επίσημο, τον πιο ηχηρό τρόπο έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που για μας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί ακλόνητη πίστη. Ότι ο γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας είναι μοναδικός και ανυπέρβλητος και η Aegean Cuisine, ένας πραγματικός θησαυρός, ο καλύτερος πρεσβευτής των νησιών μας στο εξωτερικό, που, και μόνο γι’ αυτήν, αξίζει να ζήσει κανείς την εμπειρία του τι σημαίνει γαστρονομία στο Νότιο Αιγαίο».

Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι «το χρυσό βραβείο που κερδίσατε, μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας, στην ανάδειξη της γαστρονομίας ως αναπόσπαστο στοιχείο της τουριστικής τους ταυτότητας. Ταυτόχρονα, είναι ο καλύτερος οιωνός για την μεγάλη διάκριση που διεκδικεί και περιμένει ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Την ανάδειξη του ως Γαστρονομική Περιφέρεια Της Ευρώπης, το 2019».

Τέλος στην ευχαριστήρια επιστολή του, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει, πως «το χρυσό βραβείο στο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», ανοίγει το δρόμο και επιβεβαιώνει ότι η κουζίνα των νησιών μας, αυτή που έβαλε τις βάσεις για να διαμορφωθεί η σύγχρονη κουζίνα διεθνώς, όχι μόνο αξίζει, αλλά και δικαιούται την αναγνώριση».