«Η Κάλλω και η Καλικάντζαροι» από τη «σοφία της παράδοσης» και τον «Άγιο Στέφανο»

Προσφορά με ρυθμό και πάθος

Με σύνθημα «τα παιδιά για τα παιδιά» οι μικροί φίλοι του Λαογραφικού – Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης» και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλησσά «Άγιος Στέφανος» έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης για τα φετινά Χριστούγεννα.

Η χορευτική παράσταση «Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Απόλλων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων».

Στην παράσταση συμμετείχαν 100 παιδιά, ηλικίας 4-14 ετών, μαθητές των χορευτικών ομάδων και του θεατρικού εργαστηρίου, την επιμέλεια του οποίου έχει η κ. Ελένη Βουτσίνου.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ισιδωρείου Ιδρύματος και της Στέγης Ανηλίκων Σύρου. «Οι μαθητές μας χάρηκαν πολύ τη διαδικασία, όπως και κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την προσφορά σε άλλα παιδιά», δήλωσε η υπεύθυνη κ. Σοφία Λούβαρη.

Το ρεμπέτικο ταξιδεύει στη Σερβία

Σημειώνεται ότι το προσεχές σαββατοκύριακο «η σοφία της παράδοσης» φιλοξενεί τον καλό της φίλο και δάσκαλο Κώστα Τουλάτο, ο οποίος θα ταξιδέψει τους μαθητές στα ήθη, τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς της Κεφαλονιάς, δίνοντας το ιδιαίτερο χρώμα των Επτανήσων.

Τέλος, από 5 έως 8 Ιανουαρίου 2017, ο Όμιλος συμμετέχει με 20μελή αποστολή σε Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Βελιγράδι, όπου θα παρουσιάσει την παράσταση – αφιέρωμα στον Συριανό Μάρκο Βαμβακάρη.