Πούν’ το, πούν’ το, το λουκουμάκι…

  • Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017 - 06:21

Γλυκιά γεύση θα έχουν και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Σύρο, όπου το κέφι και το αποκριάτικο ξεφάντωμα στους δρόμους της Ερμούπολης, στα σοκάκια της Άνω Σύρου, αλλά και στα χωριά του νησιού θα παραμείνουν αμείωτα για έναν ολόκληρο μήνα.

Το αγαπημένο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής», καλώντας τους φίλους του να λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι δράσης, εξερεύνησης και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Επιφυλάσσει για τους επίδοξους κυνηγούς πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων καθώς και γνωριμία με την ιστορία της Σύρου.

Περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως επίλυση γρίφων, αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία και συμμετοχή σε ευφάνταστες δοκιμασίες που αναστατώνουν το νησί και μεταφέρουν σε κάθε άκρο του το καρναβαλικό πνεύμα.

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει τη δική του ομάδα, η οποία μπορεί να αποτελείται από 8 έως 20 άτομα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει έναν αρχηγό και έναν υπαρχηγό που θα έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Οι υπεύθυνοι συμβουλεύουν τις ομάδες να είναι πλαισιωμένες από άτομα με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας, από γνώστες των νέων τεχνολογιών και γενικότερα από ανθρώπους που διακρίνονται για το κέφι και τη διάθεσή τους για παιχνίδι.

Για το «Συριανό Καρναβάλι 2017» οι ομάδες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Ιανουαρίου 2017 στον σύνδεσμο goo.gl/VrF97U και για το «3ο Κυνήγι Κρυμμένου Λουκουμιού» έως την 1η Φεβρουαρίου 2017 στον σύνδεσμο https://krimenoloukoumi.wordpress.com.