Το 2017 υποδέχτηκε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μάννα

Χρονιά μνήμης και νοσταλγίας

Τη μνήμη του συγχωριανού τους Αντώνη Ρούσσου θα τιμήσουν τους επόμενους μήνες τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μάννα, με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατο του συριανού στιχουργού, μουσικού και τραγουδιστή.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, που το προηγούμενο έτος έγινε 30 ετών, πραγματοποιήθηκε στην Ενοριακή Αίθουσα του Ιερού Ναού Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Μάννα, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών και φίλων του, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά σε κάθε εκδήλωση.

Απολογισμός δράσεων του 2016

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της περασμένης χρονιάς, η πρόεδρος κ. Ελπίδα Νικητίδου εστίασε στην πλούσια δράση του Συλλόγου, η οποία ξεκίνησε με την κοπή της πίτας και ολοκληρώθηκε με το καλωσόρισμα μετά λουκουμάδων στον Σύλλογο Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου «Εύξεινος Πόντος» και την προσφορά λευκών ειδών σε οικογένειες του χωριού, με τη βοήθεια μέλους του Συλλόγου.  

Μεταξύ αυτών, μεσολάβησαν η αποκριάτικη χοροεσπερίδα, ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, οι Γιορτές της Μητέρας και του Πατέρα, η Γιορτή της Αναλήψεως, η Αυγουστιάτικη Βραδιά με το γνωστό γλυκοπάζαρο, οι απογευματινές βόλτες σε εξωκλήσια, εκδρομή εκτός Σύρου και ο Δρόμος του Σταυρού στο Φιρό Λαγγόνι. Με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, τα μέλη καθάρισαν την παραλία της Αζολίμνου και στόλισαν τα δέντρα με τις ζωγραφιές των παιδιών με θέμα το καθαρό περιβάλλον. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά τοποθέτησαν και πέντε παγκάκια πάνω στους μόλους.

Επόμενες εκδηλώσεις

Στη συνέχεια, η κ. Νικητίδου κατέστησε γνωστό ότι οι φετινές εκδηλώσεις του συλλόγου θα ξεκινήσουν με την ετήσια χοροεσπερίδα του, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Διασκέδασης «Ζωζεφίνα» και θα συνεχιστούν με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στην αίθουσά του.

Τέλος, στις 15 Μαρτίου διοργανώνεται στο Θέατρο Απόλλων βραδιά αφιερωμένη στον Μαννιανό Αντώνη Ρούσσο, ο οποίος με το μπουζούκι του έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη των μεγαλυτέρων Συριανών.