Γυρίστηκε το τηλεοπτικό σποτ που θα προβληθεί από την ΕΡΤ

Έναρξη εγγραφών στο 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο

  • Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 06:21

Από την Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει.

Το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο από 9 έως 16 Ιουλίου και φέτος θα έχει ως ειδικό θέμα του τη λογοκρισία και τα όρια του επιτρεπτού λόγου.

Το πρόγραμμα, τη διαχείριση του οποίου έχει η Επιτροπή Ερευνών τουΠανεπιστημίου Ιωαννίνων, προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους
διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους.

Το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο περιλαμβάνει καθημερινέςτετράωρες διαλέξεις, εργαστήρια, συναντήσεις ανταλλαγής ιδεών στο τέλος κάθε εργαστηρίου/διάλεξης, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές εκδρομές. Στο πρόγραμμα θα διδάξουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί Καθηγητές από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια. Χορηγός επικοινωνίας του συγκεκριμένου προγράμματος είναι για δεύτερη χρονιά η ΕΡΤ και το 1ο πρόγραμμα.

Πρωταγωνιστής στο σποτ του Θερινού Πανεπιστημίου ο Γιώργος Κιμούλης

«Η λογοκρισία απέναντι στον λόγο και την κρίση. Τα όρια του επιτρεπτού λόγου» είναι ο τίτλος του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που οργανώνει και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το πρόγραμμα, που έχει γίνει πλέον θεσμός και πραγματοποιείται στο Γαύριο της Άνδρου, θα προβληθεί μέσω ενός τηλεοπτικού σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής Γιώργος Κιμούλης.

Τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σποτ, που θα προβληθεί από την ΕΡΤ, η οποία είναι και χορηγός επικοινωνίας της δράσης, έγιναν πριν λίγες ημέρες στον κήπο του Dionysos Zonar’s που βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις παρυφές της Ακρόπολης, έχοντας πανοραμική θέα στον ιερό βράχο και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Ο κ. Κιμούλης ανταποκρίθηκε ευγενώς στο κάλεσμα των υπευθύνων του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου, της κ. Νικολέττας Τσιτσανούδη, Ακαδημαϊκής Διευθύντριας και του κ. Γιάννη Μαμάη, Διευθυντή του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο κ. Πάνος Μανωλίτσης και η εταιρεία τηλεοπτικών εκπομπών Production House.

Ο κ. Κιμούλης έχει στο ενεργητικό του πολύ σημαντικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραστάσεις έργων τραγικών και σατιρικών ποιητών της κλασικής εποχής (Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευρυπίδης, Αριστοφάνης) καθώς και έργων του θεατρικού συγγραφέα Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

Το 3ο Θερινό Πανεπιστήμιο καταφέρνει και φέτος να πρωτοπορήσει σε ιδέες και προγράμματα, καθώς επιδιώκει να αναδείξει ένα διαχρονικό θέμα αιχμής που σχετίζεται με τη λογοκρισία σε όλες τις μορφές του λόγου. Απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου στο Γαύριο της Άνδρου.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο nitsi@cc.uoi.gr ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα summerschool.ac.uoi.gr