Ομαδική έκθεση Art & Handicraft Exhibition στην Άνω Σύρο

Αρμονικός, λαμπερός και φιλικός «ορίζοντας»

Νέοι δημιουργικοί «ορίζοντες» ανοίγονται στην Πιάτσα της Άνω Σύρου μέσα από τα έργα ταλαντούχων καλλιτεχνών που ζουν και μεγαλουργούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος Πολιτισμός 2016» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του μεσαιωνικού οικισμού η ομαδική του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο «Horizon».

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την καλοκαιρινή συλλογή των «Desperate artists», και τα καινούργια project από Wood in Mood και Μπέττυ Χατζισαββίδου.

Η φετινή ανωσυριανή έκθεση "Horizon" αντιπροσωπεύει τη μορφή και τα χρώματα που θέλει να δώσει κάθε μία τις δημιουργούς στον "ορίζοντά" της.

Έναν ορίζοντα γεμάτο με ανθρώπους του κόσμου που ζουν αρμονικά, όπως είναι το φετινό θέμα της Μπέτυς Χατζισαββίδου "Humans of the World" με prints από digital illustration. Ένα ορίζοντα λαμπερό όπως το μέταλλο και χρωματιστό όπως οι ημιπολύτιμες πέτρες από Desperate artists.

Και τέλος, έναν ορίζοντα γεμάτο με φυσικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το ξύλο από τους "Wood in Mood" και τα νήματα για πλεκτές τσάντες από Desperate artists.

«Αυτό που κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη σχέση που έχουμε μεταξύ μας παρόλο που δρούμε διαφορετικά επαγγελματικά η καθεμία είναι οι συνεργασίες που προκύπτουν μεταξύ μας με την πάροδο του χρόνου πάνω σε αντικείμενα και project και φυσικά η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η “Desperate” Ζέφη Ιωάννου. «Η φετινή σύνθεση των ατόμων στο "Horizon" προκύπτει από μια μακροχρόνια πια σχέση, φιλία και θαυμασμό για την δουλειά του καθενός. Υπάρχει διαρκής εξέλιξη στη δουλειά με σταθερά βήματα και προτιμούμε τα μελλοντικά μας σχέδια να μην τα αποκαλύψουμε, έτσι για να μην χαλάμε το στοιχείο της έκπληξη», κατέληξε.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (11:00 – 14:00 & 18:00 – 24:00) και ολοκληρώνεται το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016.