Έκθεση χειροποίητων αναμνηστικών της Αγγελικής Λουδάρου

Η Σύρος μαζί σου

Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες στις οποίες φιγουράρει η αρχόντισσα των Κυκλάδων, που μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο με την αψεγάδιαστη ομορφιά της όσο και με τη λαμπρή ιστορία της που αποτυπώνεται στους δρόμους, τα σοκάκια, την παραλία και τις πλατείες της, παρουσιάζονται στην έκθεση της νεαρής Αγγελικής Λουδάρου.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός 2016».

Για λίγες ακόμα ημέρες, οι επισκέπτες του μεσαιωνικού οικισμού έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ξύλινα αντικείμενα με την τεχνική decoupage, φαράσια με νησιώτικες εικόνες, σαπούνια και πολλές ακόμη χειροποίητες εκπλήξεις.

«Το θέμα της έκθεσης είναι το καλοκαίρι, γι’ αυτό προσπάθησα να παρουσιάσω προϊόντα που έχουν ένα νησιώτικο χαρακτήρα» σημειώνει στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Λουδάρου, υπογραμμίζοντας ότι πρωταγωνίστρια των έργων της δε είναι άλλη από τη Σύρο.

Σύρος: Η απόλυτη πηγή έμπνευσης

«Το νησί είναι πάνω από όλα, αυτό που ήθελα να κάνω είναι να μην ξεφύγω, αλλά να προμοτάρω και τη Σύρο μας, ειδικά τώρα που κάνει γενικά μία μεγάλη προσπάθεια στον τομέα του τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εξηγεί μάλιστα ότι τόσο οι Έλληνες, όσο και οι ξένοι επισκέπτες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα προϊόντα εκείνα που αναδεικνύουν την παλαιά Σύρο. «Διακρίνω μία μεγάλη αγάπη γι’ αυτό το κομμάτι του νησιού. Ο κόσμος έχει ξετρελαθεί τόσο με τα κουτάκια όσο και με τα φαράσια στα οποία είναι αποτυπωμένη αυτή η ιδιαίτερη πλευρά».

Όπως υπογραμμίζει, η Σύρος αποτελεί για την ίδια την απόλυτη πηγή έμπνευσης. «Είναι καθαρά η Αρχόντισσα των Κυκλάδων και όταν ζεις σε αυτήν και βλέπεις μπροστά σου τις ομορφιές της, δεν μπορείς εύκολα να ασχοληθείς με κάτι άλλο».

Σημειώνεται ότι αυτή πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της Αγγελικής Λουδάρου, η οποία ασχολείται με το decoupage τα τελευταία 5 χρόνια. Στο παρελθόν είχε λάβει μέρος και σε μία ομαδική έκθεση με χειροποίητες δημιουργίες στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως τις 24:00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Αυγούστου.