Επιμελητήριο Κυκλάδων

Επιστολή για το όριο συναλλαγών

  • Τετάρτη, 9 Απριλίου, 2014 - 06:10

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων με επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Δημοσίων εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρεται στον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τονίζοντας ότι η σχετική διάταξη που ορίζει ότι οι δαπάνες άνω των 500 ευρώ θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, δεν συνυπολογίζει ότι σε πολλά νησιά του νομού Κυκλάδων όπως Ανάφη, Σίκινος, Θηρασιά, Κίμωλος, Σχοινούσα, Δονούσα, Κουφονήσια, Κύθνος, Ηρακλειά και Φολέγανδρος δεν υπάρχουν τραπεζικά συστήματα. Την κατάσταση δυσκολεύει η μη δυνατότητα αυθημερόν μετάβασης σε κοντινά νησιά που διαθέτουν τραπεζικά καταστήματα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το ακτοπλοϊκό είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας που έχει απασχολήσει κατά καιρούς τον νομό, ενώ ειδικά τα προαναφερθέντα νησιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα απομόνωσης.

Για τους παραπάνω λόγους, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Ρούσσος, ζητάει την εξαίρεση των συγκεκριμένων νησιών από τη διάταξη και αύξηση των συναλλαγών με μετρητά με ποσό άνω των 3000 ευρώ για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των νησιών.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κεντρική εξουσία δεν έλαβε υπόψη την αρχή της νησιωτικότητας κατά την ψήφιση του διατάγματος, με αποτέλεσμα να μην περιοριστεί η γραφειοκρατία και να μειώνεται το εισόδημα και η αγοραστική δύναμη στον ιδιωτικό τομέα.

Ετικέτες: