"Food Truck" στις Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω

  • Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 15 Απρ. 2016 - 7:36

Ο Γιώργος Γληνός της γνωστής καντίνας Food Truck και ο Βαγγέλης Πελέκης θα μαγειρέψουν για το κοινό του Superferry II, σήμερα 15 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω...» που οργανώνονται από το Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου.

Σκοπός των δράσεων είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής και των παραγωγών, στους ταξιδιώτες, στις νοικοκυρές (κυρές των οίκων) που διατηρούν και φροντίζουν τις διατροφικές μας συνήθειες. Η ΚΔΕΠΠΑΜ απευθύνεται επίσης στους μάγειρες και σε κάθε λογής επισκέπτες, στοχεύοντας στην παροχή κινήτρων για την περαιτέρω ενασχόληση των Μυκονιατών αλλά και εν γένει των νησιωτών με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανά μαγειρέματα μπροστά στο κοινό. Η λούζα, το λουκάνικο (Σταύρος Μενάγιας), το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβόλια η κοπανιστή (Τυροκομείο Μυκόνου) και προϊόντα ζύμης (Ατοποιία Κουτσούκος), αφού παρουσιαστούν ως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας μιλώντας για τον τρόπο παρασκευής τους, θα κεραστούν στο κοινό μαγειρεμένα με εξαιρετικό τρόπο.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλο το χρόνο. Καλούμε λοιπόν όλους τους ενδιαφερόμενους μάγειρες, Μυκονιάτες, Αθηναίους ή άλλους να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τυχόν συμμετοχή τους, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (ΚΔΕΠΠΑΜ τηλ. 22890 27190). Καλούνται σε συμμετοχή και οι ντόπιοι παραγωγοί.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε πωλούνται στο Κατάστημα Παραδοσιακών Προϊόντων του πλοίου, ενώ προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε να εκτεθούν ακόμα περισσότεροι κωδικοί από την Μύκονο. Ευχαριστούμε τους παραγωγούς και το Superferry II για τη στήριξη της προσπάθειάς μας.

Κάθε φορά, μια γιορτή, μια τιμή για τη Μύκονο που αξίζει το καλύτερο.