"Μοιράσου το θησαυρό: Τη δική μας Νάουσα"

  • Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2016 - 18:06

Το χωριό της Νάουσας και η εθελοντική ομάδα “Κουρσάροι” σας καλούμε να γνωρίσετε τη γειτονιά μας, μέσα από ένα τριήμερο λαϊκού πολιτισμού, ιστορίας και πειρατείας, 21, 22 και 23 Αυγούστου 2016.

Φέτος γιορτάζουμε τα Εννιάμερα της Παναγίας και το έθιμο της “Κουρσάρικης Βραδιάς” με θέατρο, συναυλίες, χορό, ξεναγήσεις, μαθήματα, εκθέσεις, δράσεις και δρώμενα.

Από τις 13 Αυγούστου, λίγο πριν δύσει ο ήλιος, ανοίγουμε το σεντούκι μας και μοιραζόμαστε τους θησαυρούς της λαογραφίας, της πίστης, της φύσης και της παράδοσης, στο περίπτερο της ομάδας στην πλατεία της Νάουσας (γεφυράκι). Οι δράσεις κορυφώνονται το τριήμερο 21-23 Αυγούστου και ολοκληρώνονται με το εντυπωσιακό, κουρσάρικο ρεσάλτο // την αγαπημένη μας "Κουρσάρικη βραδιά" (23 Αυγούστου).

Η εθελοντική ομάδα "Κουρσάροι" αποτελείται από νέους και νέες του χωριού, που αγαπάμε τη Νάουσα και το δρώμενο και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την αυθεντική ομορφιά του τόπου μας.

Στο πανηγύρι του χωριού, στης Παναγιάς τη χάρη, αναζητήστε, ανακαλύψτε και μοιραστείτε τον κρυμμένο μας θησαυρό: τη δική μας Νάουσα.

Διοργάνωση: Εθελοντική Ομάδα "Κουρσάροι" Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πάρου, της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας