"Λεμονιά" από το Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου

  • Τρίτη, 7 Μαρτίου, 2017 - 06:21

Την παράσταση κουκλοθεάτρου «Λεμονιά» με την υπογραφή της Ευαγγελίας Νικηφόρου παρουσιάζει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην αίθουσα της παιδικής Βιβλιοθήκης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το Νηπιαγωγείο της Άνω Σύρου.

Η «Λεμονιά», είναι η ιστορία μιας γιαγιάς, η οποία ξεκινά να ζυμώσει ψωμί και τελικά χρησιμοποιεί το ζυμάρι που μόλις έχει φτιάξει για να δημιουργήσει μ” αυτό έναν καινούργιο μικρόκοσμο που θέλει να μοιραστεί. Καταφέρνει να κάνει σύντροφο της ένα εύπλαστο αλλά και πολυσύνθετο υλικό που μοιράζεται και το οποίο τελικά τη μαγεύει και την ταξιδεύει.

Η παράσταση γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου εργαστηρίου θεατρικής μαριονέτας του κουκλοθεάτρου Αγιούσαγια το 2009. Πρόκειται για μια παράσταση, που παίζεται με μία κούκλα φυσικού μεγέθους και συνδυάζει αρμονικά το κουκλοθέατρο με την τέχνη της μιμικής.

Η Λεμονιά έχει ζυμώσει ως τώρα σε πολλές πλατείες, θέατρα και σχολεία, σ’ όλη την Ελλάδα, αλλά και σε Διεθνή Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη Ρωσία, το Βέλγιο, τη Ν. Κορέα, το Καζακστάν όπου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Παράστασης, την Ισπανία, τη Ν. Αφρική και την Ιταλία.

Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Συντελεστές

Σύλληψη και χειρισμός κούκλας: Ευαγγελία Νικηφόρου

Κατασκευή: Στάθης Μαρκόπουλος, Ευαγγελία Νικηφόρου, Ελένη Αλεξίου

Επεξεργασία ήχου: Χρήστος Αλεξόπουλος

Είσοδος: 5 ευρώ