Antiparos Cinema Days για 2η συνεχή χρονιά

  • Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2015 - 19:03

Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου επιστρέφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου 2015 στην Αντίπαρο σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το τετραήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου καθώς και προβολές στον θερινό κινηματογράφο του νησιού Cine Oliaros με ελεύθερη είσοδο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καταξιωμένους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους, και μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους. Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού. Οι Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου φέρνουν σε επαφή τους νέους με αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα για να συζητήσουν τις τάσεις και εξελίξεις στον σύγχρονο κινηματογράφο, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας και να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα. Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων δεν απαιτούνται ιδιαίτερες κινηματογραφικές γνώσεις, αλλά διάθεση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα.

  • Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη μέχρι τις 15 Ιουνίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

  • Για να δηλώσετε συμμετοχή απευθυνθείτε στο sofia@onefromtheheart.gr ή στο τηλέφωνο 6947 639724 ή στην αίθουσα τέχνης αντί στην Αντίπαρο.

  • Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η παρακολούθηση των προβολών είναι δωρεάν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι συμμετείχαν στην πρώτη διοργάνωση θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και ένα πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα πρακτικής εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο τέλος Ιουνίου και τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα ελληνικά.

Το 2014 οι παραδόσεις στα εργαστήρια έγιναν από τους Αφροδίτη Νικολαΐδου («Εισαγωγή στη Γλώσσα του Κινηματογράφου», τη Ρηνιώ Δραγασάκη («Η Περιπέτεια της Ταινίας Μικρού Μήκους») και Μαρία Λεωνίδα («Φτιάχνοντας μια Φωτο-Ιστορία», πρακτικό εργαστήριο σε δύο μέρη). Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δημιουργική ομάδα της ταινίας «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου που γυρίστηκε στην Αντίπαρο το προηγούμενο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα των προβολών περιελάμβανε τις ταινίες «Η Κόρη» του Θάνου Αναστόπουλου, «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: ο Μπαμπάς μου» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου και το ντοκιμαντέρ «Πάρβας: Άγονη Γραμμή» του Γεράσιμου Ρήγα καθώς και μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους των Ρηνιώ Δραγασάκη, Μαρία Λεωνίδα, Αλέξη Αλεξίου και Γιάννη Βεσλεμέ οι οποίοι και τις παρουσίασαν στο κοινό.