Προβολή δύο ταινιών στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Τρίτη, 8 Μαρτίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 8 Μαρ. 2016 - 7:41

Για τη δεκαετία του 2000, αλλά και για την ημέρα της Γυναίκας, αυτή την Τετάρτη 9 Μαρτίου, Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα προβάλλει την αμερικανική κομεντί «Little Miss Sunshine» και την ρουμάνικη ταινία «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες». Με αυτές τις προβολές τελειώνει και το αφιέρωμα «Από τις καλύτερες ταινίες των δεκαετιών 1920-2000».

Στο επόμενο αφιέρωμα θα αποτίσουμε τιμή σε σκηνοθέτριες/τες και ηθοποιούς που πέθαναν πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι η ταινία «Little Miss Sunshine» σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέιτον, Βάλερι Φάρις θα προβληθεί στις 18:30. Πρωταωνιστούν οι: Τόνι Κολέτ, Γκρεγκ Κινίαρ, Στιβ Καρέλ, Άλαν Άρκιν.

Σύσσωμη η εκκεντρική οικογένεια Χούβερ ξεκινάει για την Καλιφόρνια όπου η εξάχρονη κόρη τους πρόκειται να συμμετάσχει στα παιδικά καλλιστεία: ο νεαρός γιος έχει πάρει όρκο σιωπής, ο γκέι θείος αποπειράται να αυτοκτονήσει, ο παππούς παίρνει κοκαΐνη και ο πατέρας, ένας γκουρού σεμιναρίων αυτοβελτίωσης κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.

Η ταινία έχει αποσπάσει Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου και σεναρίου.

 Το ξεκαρδιστικό on the road ταξίδι μιας εξαμελούς οικογένειας για τα παιδικά καλλιστεία στην Καλιφόρνια είναι ένα σχόλιο για το αμερικάνικο όνειρο, με απολασυτικές ερμηνείες από όλο το καστ.

 Στις 20:30 θα προβληθεί η σινεφίλ ταινία «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 μέρες), παραγωγής 2007. Σκηνοθεσία: Κριστιάν Μουνγκίου με τους: Αναμαρία Μαρίνκα, Λόρα Βασιλίου, Βλαντ Ιβάνοφ.

 Στη Ρουμανία των τελευταίων χρόνων του Ταουσέσκου, η Γκαμπίτα, μια νεαρή φοιτήτρια έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μαζί με τη συγκάτοικό της Οτίλα, αποφασίζουν να απευθυνθούν στον Κκ. Μπέμπε για παράνομη έκτρωση.

 Ρεαλιστικό δράσμα στην παράδοση του Μάικ Λι και των αδερφών Νταρντέν με το ρυθμό και την εσωτερική ένταση ενός θρίλερ. Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες και η ερμηνεία της χρονιάς από την Αναμαρία Μανρίκα.