Έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο

Η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Ακορντεόν στη Σύρο, που διοργανώνει η “Ομάδα Ακορντεόν Σύρου” σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φοίνικα και Ποσειδωνίας, το Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου, αλλά και τον ΟΠΑΣ, άνοιξε χθες, σκορπίζοντας μελωδίες στο κέντρο της Ερμούπολης.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Μιαούλη, όπου η “Ομάδα Ακορντεόν Σύρου” και οι λιλιπούτειοι μαθητές από το μουσικό εργαστήρι “Το τρεχαντηράκι της Ελπίδας” έπαιξαν γνωστά τραγούδια όπως “Στη γειτονιά μου την παλιά”, αλλά και αγαπημένες κινηματογραφικές συνθέσεις.

Στη συνέχεια, το Φεστιβάλ καλοσώρισε και επίσημα τους φίλους του από τη σκηνή του Θεάτρου “Απόλλων”, όπου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Δήμο Βουγιούκα (ακορντεόν) και την Αρετή Προσήλια (πιάνο) σε ένα ταξιδιάρικο “Cafe Concert” με τις Μουσικές του κόσμου, από Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβία, μέχρι Βουλγαρία.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν ο Claudio Jacomucci (ακορντεόν) και η Kathleen Delaney (χορός-χορογραφία) με μουσικές δημιουργίες και χορό ακορντεόν και βίντεο.

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η εμφάνιση του παλαίμαχου μουσικού, Γιώργου Στεφάνου, ο οποίος αφού έπαιξε τους “Χαρταετούς” του Μίκη Θεοδωράκη, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη του στις προσπάθειες της “Ομάδας Ακορντεόν Σύρου” να αναδείξει αυτό το ιδιαίτερο και -για τον ίδιο- αδικημένο μουσικό όργανο.

“Τους ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της ψυχής μου,γιατί με ακούνε από το 1979 και ακόμα δε με έχουν βαρεθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.