«…Aπό τη Δύση ως την Άπω Aνατολή» με το ''Ανδριάνα Μπάμπαλη Quartet"

Γυναικεία δύναμη στην Έπαυλη Τσιροπινά

Επετειακό άρωμα έχει η πρώτη μεγάλη συναυλία του φετινού καλοκαιριού στη Σύρο.

Η Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία γιορτάζει τα 100 χρόνια της και υποδέχεται στον όμορφο κήπο της μία σημαντική καλλιτέχνιδα, που στο παρελθόν έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές μεγάλης μουσικής απόλαυσης στο κοινό τη πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Η Ανδριάνα Μπάμπαλη πλαισιωμένη από μία εξ’ ολοκλήρου γυναικεία μπάντα υπόσχεται να μας ταξιδέψει «…Aπό τη Δύση ως την Άπω Aνατολή» μέσα από μία ξεχωριστή μουσική παράσταση την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 21:00.

Η Σταματέλα Σπινιόλα – βιολί, η Μαρί Χασάπη – κοντραμπάσο, η Εύη Μάζη - πιάνο, φλάουτο, τραγούδι και η Ανδριάνα Μπάμπαλη – κιθάρα, τραγούδι), διασκευάζουν με το μοναδικό και μαγευτικό ήχο των εγχόρδων και του φλάουτου, κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία της Ανδριάνας, αλλά και τραγούδια από όλο τον κόσμο.

Το γυναικείο αυτό κουαρτέτο θα ταξιδέψει κατοίκους κι επισκέπτες της Σύρου σε πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς κόσμους Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Ευφάνταστες διασκευές με συγκίνηση αλλά και χιούμορ, εναλλάσσονται. Από το “Μοίρα μου έγινες”, το “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου”, “Δες καθαρά”, ως το “Ξανά” (Σάκης Ρουβάς), “Derniere danse”, αλλά και τραγούδια της Ανατολής, δένουν μοναδικά σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Άκη Κατσουπάκη.

«Πανέμορφο μέρος, φιλόξενοι άνθρωποι»

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη» η Ανδριάνα Μπάμπαλη μίλησε για την τρίτη συνάντησή της με το φιλόμουσο κοινό της Σύρου, η οποία αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στο νότιο τμήμα του νησιού, στο πλαίσιο μίας σημαντικής επετείου.

Όπως εξηγεί, οι εμπειρίες της τόσο από το Θέατρο Απόλλων, όσο και από την πλατεία Μιαούλη, όπου εμφανίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στο πλευρό του Κώστα Λειβαδά έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη της, καθώς η Σύρος πέρα από μία δυνατή πολιτιστική ταυτότητα διαθέτει και ένα ένθερμο κοινό που «αγκαλιάζει» κάθε καλλιτεχνική πρόταση.

«Είναι δύσκολο να μην περάσεις καλά σε ένα πανέμορφο μέρος, όπως η Σύρος. Τις μέρες αυτές κάναμε πολλούς φίλους και ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Χαίρομαι λοιπόν που μου δίνεται και πάλι η ευκαιρία να την επισκεφτώ ξανά και μάλιστα με ένα φρέσκο σχήμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μία νέα μουσική πρόταση

Όπως εξηγεί, το «Ανδριάνα Μπάμπαλη Quartet» αποτελεί μία νέα μουσική πρόταση που αρχίζει να συστήνεται δειλά δειλά στους φίλους της τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες πολιτιστικές «γωνιές» της Ελλάδας. «Το σχήμα απαρτίζουν φίλες μου που είναι όλες καταπληκτικές μουσικοί. Παρόλο που είχαμε μια απώλεια, φροντίσαμε να βρούμε αντικαταστάτρια για να έρθουμε στη συντροφιά σας και να συνταξιδέψουμε μουσικά σε όλο τον κόσμο».

Παρά τα πρώτα του βήματα, το σχήμα ετοιμάζεται να χαράξει μια μεγάλη πορεία, προασπίζοντας τη γυναικεία δύναμη με ένα ξεχωριστό μουσικό κόνσεπτ, που θα σκορπίσει όμορφες κι αγαπημένες μελωδίες.

«Ούτε γι’ αστείο»

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο μήνα,, η Ανδριάνα Μπάμπαλη παρουσίασε την πρώτη της δισκογραφική συνεργασία με τον ταλαντούχο Rous (“Εξαιρέσεις”). Μετά από σχεδόν δύο σεζόν με κοινές εμφανίσεις κι έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνύπαρξή τους, οι δύο ερμηνευτές καλωσόρισαν το καλοκαίρι με το ανάλαφρο «Ούτε γι’ αστείο».

Ο νέος δίσκος της Ανδριάνας Μπάμπαλη ο οποίος θα περιέχει έξι νέα τραγούδια με ποπ διάθεση αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χειμώνα. Εκτός από τον Rous η γνωστή ερμηνεύτρια θα συνεργαστεί με το συγκρότημα Δραμαμίνη, καθώς και με άλλους δημιουργούς.