Αγαπημένες ιστορίες που έχουν συμβεί τραγούδησε ο Παύλος Παυλίδης στην Έπαυλη Τσιροπινά

«Φύσηξε» σαν αερικό

Οχτώ χρόνια μετά τη διπλή εμφάνισή του στο Θέατρο Απόλλων, που ηχογραφήθηκε, κινηματογραφήθηκε και κυκλοφόρησε αντίστοιχα σε CD και DVD, ο Παύλος Παυλίδης επέστρεψε στη Σύρο για μία μοναδική συναυλία στην Έπαυλη Τσιροπινά.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Εταιρεία Παραγωγής «Action Εστί» χάρισαν στο κοινό του νησιού μια όμορφη μουσική βραδιά που «ενορχήστρωσε» ο αγαπημένος Έλληνας μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός.

Γνωστός στο ευρύ κοινό ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα «Μωρά στη Φωτιά» (1986 - 1988) και μετέπειτα ως frontman στο θρυλικό συγκρότημα «Ξύλινα Σπαθιά», ο Παύλος Παυλίδης παρουσίασε μαζί με τον Ορέστη Μπενέκα στα πλήκτρα ένα ακουστικό πρόγραμμα - αναδρομή σε όλη την μουσική πορεία του.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών και τη μετέπειτα δισκογραφία του μέχρι τον τελευταίο δίσκο του καλλιτέχνη «Μια πυρκαγιά σ’ ένα σπιρτόκουτο» που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016.

Μέσα από τους συμβολικούς στίχους και τις αισθαντικές μελωδίες του, ο Παύλος Παυλίδης απέδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι ένας καλλιτέχνης που δε διστάζει να πειραματίζεται και να ρισκάρει στον ήχο του, διατηρώντας ωστόσο μια υψηλή αισθητική στο έργο του και ένα χαμηλό προφίλ που χτίζει «γέφυρες» οικειότητας ανάμεσα στον ίδιο και το κοινό του.

Σημειώνεται ότι συνοδοιπόροι του, από το τέλος της συνεργασίας του με τα «Ξύλινα Σπαθιά» μέχρι και σήμερα είναι οι B-Movies.

Από την πλευρά του, ο Παύλος Παυλίδης απηύθυνε θερμές ευχαριστίες τόσο στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τον Χρήστο Πανοηλία για την φιλοξενία, όσο και στο κοινό για την αγάπη και τον σεβασμό, αλλά και την προσοχή με την οποία άκουσε τις μουσικές «ιστορίες» του.