Συναυλίες της Γαλλικής Παιδικής Χορωδίας του Francis Bardot στη Σύρο

Μουσικά ηλιοβασιλέματα

Θρησκευτικά άσματα, ύμνους και γνωστά τραγούδια απέδωσε η Γαλλική Παιδική Χορωδία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Francis Bardot σε δύο εμβληματικούς ναούς της Σύρου.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που ολοκληρώνεται το Σάββατο 23 Ιουλίου, η γνωστή χορωδία πραγματοποίησε δύο συναυλίες θρησκευτικής μουσικής στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, αλλά και στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη.

Η χορωδία του κ. Bardot αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδική χορωδία των Παρισίων με αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-14 ετών, τη μεγαλύτερη νεανική χορωδία νέων ηλικίας 15-30 χρονών, το μεγαλύτερο φωνητικό σύνολο από νέους επαγγελματίες, καθώς και τη μεγαλύτερη συμφωνική χορωδία της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι δύο ναοί πλημμύρισαν με τις μελωδικές φωνές των μελών της, τα οποία συνεχάρησαν τόσο ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, όσο και ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου π. Βενέδικτος Φραγκογιάννης.

Σημειώνεται ότι η Παιδική Γαλλική Χορωδία θα συμμετέχει επίσης στη συναυλία ορχήστρας πνευστών και κρουστών, που διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο προαύλιο του καθολικού Ησυχαστηρίου "Παναγία της Ελπίδας" της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σύρου.

Η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Γάλλου μαέστρου Thierry Abramovici θα αποτελείται από μουσικούς της Φιλαρμονικής Δήμου Μαινεμένης Θεσσαλονίκης αλλά και της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, το κοινό θα απολαύσει μια απογευματινή μουσική παράσταση, λουσμένη στη δροσιά της θαλασσινής αύρας του καλοκαιριού.