Μεγάλο φινάλε με το Greek Opera Studio

Η Όπερα σε Αφθονία

Τον επίλογο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο «έγραψαν» όπως κάθε χρόνο, οι καλλιτέχνες του Greek Opera Studio, υπό τη διεύθυνση της Σοπράνο Eilana Lappalainen.

Στο μεγάλο φινάλε της φετινής διοργάνωσης, το Σάββατο 23 Ιουλίου, νέοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες του Greek Opera Studio παρουσίασαν επί σκηνής του Θεάτρου Απόλλων με τη συνοδεία του Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο σκηνές, ντουέτα, και άριες από τις διασημότερες όπερες του κόσμου.

Δυναμική ήταν η παρουσία του Greek Opera Studio καθ’ όλη τη διάρκεια του 12ου Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο ξεχώρισε και φέτος για το πλούσιο πρόγραμμα, αλλά και το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδό του.

Ειδικότερα, καλλιτέχνες του Studio, συμπράττοντας με την Pan-European Philharmonia , υπό τη μουσική διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού, παρουσίασαν γνωστά Ορατόρια σε μια μοναδική συναυλία για παιδιά και γονείς. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, ακολούθησε η “Βραδιά Τραγουδιού” με έργα από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αμερική και την Ελλάδα, υπό τη γενική διεύθυνση της Eilana Lappalainen και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το Greek Opera Studio παρουσίασε τα έργα: “Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ”, (Βασισμένο στην όπερα “Οι Γάμοι του Φίγκαρο” του Μότσαρτ), σε σκηνοθεσία του Dirk Schattner και τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο.

 

 


Σχόλια

Bibliothiki Τρί, 26 Ιουλ. 2016 - 8:17

Το πρόγραμμα του γκαλά δεν ήταν μόνο σε αφθονία, ήταν μια πανδαισία υπέροχων φωνών και κουσικών εξαίσιων!