"Αρσενικό και παλιά δαντέλα" από το Θ.Π.Ο.Σ "Απόλλων"

Η επιτυχία ξαναγράφεται "κόκκινη"

Τη μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ “Αρσενικό και παλιά δαντέλα”, που τον περασμένο Απρίλιο σκόρπισε τον “θάνατο” στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων μέσα από μία φρενίτιδα γέλιου και χάους άνευ προηγουμένου, επαναλαμβάνει με το ίδιο κέφι ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου “Απόλλων”.

Ο κριτικός θεάτρου Μόρτιμερ Μπρούστερ (Γιώργος Ρούσσος), αν και ορκισμένος εργένης, αποφασίζει τελικά να παντρευτεί την αγαπημένη του Ελέιν (Χριστίνα Παναγιωτοπούλου).

Όταν θα επισκεφτεί τις δύο γεροντοκόρες θείες του (Ματίνα Ψάλτη και Εύη Αριστείδου) για να τους ανακοινώσει το ευχάριστο γεγονός, θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Συγκεκριμένα, θα ανακαλύψει ότι οι αυτές οι γλυκές γριούλες έχουν ένα μακάβριο χόμπι: να δηλητηριάζουν ηλικιωμένους, μοναχικούς κυρίες και ύστερα να τους θάβουν στο υπόγειο του σπιτιού τους, με τη βοήθεια ενός δεύτερου ανιψιού (Γιάννης Ξαγοράρης), ο οποίος πιστεύει ότι είναι ο Θεόδωρος Ρούζβελτ.

Ωστόσο, τα πράγματα θα αποδειχθούν χειρότερα, όταν θα εμφανιστεί από το πουθενά και ο άλλος ψυχωτικός αδερφός του, ο Τζόναθαν (Ιωάννης Τούμπας), μανιακός δολοφόνος με πλούσιο “βιογραφικό”, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τις θείες του στις δολοφονίες, περιλαμβάνοντας στα θύματά του και τον Μόρτιμερ.

Στην παράσταση παίζουν επίσης οι: Θάνος Φώσκολος, Μάνος Εμμανουήλ, Αντώνης Γκύζης, Δημήτρης Βαμβακούσης, Δημήτρης Μπάιλας, Γιώργος Πάχος, Παναγιώτης Κατσάρας και Γιάννης Πρίντεζης. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Γιώργο Πάχο, η σκηνογραφία στην Πηνελόπη Ασλάνογλου, η επιμέλεια κοστουμιών στην Εύη Αριστείδου, η επιμέλεια αφίσας και προγράμματος στην Χριστίνα Παναγιωτοπούλου και το μακιγιάζ στην Μαρίζα Κουντούρη.

Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται απόψε στις 21:00, στο Θέατρο Απόλλων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων και την πολυαναμενόμενη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Σύρο, η πρεμιέρα της παράστασης την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι δουλειές που είναι στημένες με αγάπη και όρεξη τυγχάνουν πάντα της θερμής στήριξης του κοινού.

Ετικέτες: