“Η Αόρατη Αλυσίδα” με τη Μίνα Χειμώνα

Το έργο του Κουβανού συγγραφέα Κάρλος Φερρέρα “Η Αόρατη Αλυσίδα” με τη Μίνα Χειμώνα παρουσιάζει στη Σύρο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Μετά την επιτυχημένη διαδρομή της στην Αθήνα, καθώς και σε θεατρικές σκηνές της περιφέρειας, η παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού “Altera Pars” επαναλαμβάνεται στο Θέατρο “Απόλλων” το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21:15.

Κουβαλώντας μέσα τους ένα οικογενειακό μυστικό, τρεις αδελφές, τρίδυμες και ενωμένες μέχρι τέλους με μια αόρατη αλυσίδα αναπολούν, διεκδικούν, θυμώνουν και ονειρεύονται, άλλοτε με τραγικότητα και άλλοτε με χιούμορ.

Τρεις γυναικείοι μονόλογοι, υποδυόμενοι από μία ηθοποιό έρχονται να συγκινήσουν, να προβληματίσουν και να αναδείξουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η κακοποίηση γυναικών και παιδιών. Ένα παιχνίδι… ρόλων, σ’ έναν αφαιρετικό χώρο, όπου ο χρόνος και ο τόπος μπερδεύονται και ταξιδεύουν από το πραγματικό στο φανταστικό και από το παρόν, στο παρελθόν και στο μέλλον.

Μέσα από την “Αόρατη Αλυσίδα” αναδύονται ψέματα και αλήθειες που στηρίζονται όχι μόνο οικογένειες και κοινωνίες, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα, ανθρώπινες συνειδήσεις και που αποκαλύπτουν την σαθρότητα των θεσμών και των προτύπων. Η μετάφραση του έργου ανήκει στους Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρη Ψαρρά και η σκηνοθεσία στη Δήμητρα Αράπογλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ετικέτες: