"Γουρούνι στο σακί" από τον ΘΠΟΣ "Απόλλων"

Τη διαχρονική γαλλική κωμωδία “Γουρούνι στο σακί” του μαιτρ της θεατρικής φάρσας Ζωρζ Φεϋντώ παρουσιάζει ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου “Απόλλων”, ο οποίος υπόσχεται στο κοινό μοναδικές στιγμές γέλιου μέσα από έναν καταιγισμό παρεξηγήσεων, παράλογων καταστάσεων και ερωτικών τριγώνων, με φόντο το Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πρόκειται για ένα έργο που σατιρίζει την υποκρισία και καταδεικνύει τη γελοιότητα της αστικής τάξης του σύγχρονου δυτικού κόσμου, η οποία δεν είναι διόλου άγνωστη και στη δική μας ελληνική πραγματικότητα.

Η παράσταση διηγείται την ιστορία ενός αριστοκράτη, ο οποίος θέλει να ανεβάσει για λογαριασμό της κόρης του την όπερα, που εκείνη έγραψε. Ζητά λοιπόν να προσλάβει έναν τενόρο στέλνοντας ένα τηλεγράφημα σ' έναν παλιό του φίλο που γνωρίζει τον γνωρίζει. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν το τηλεγράφημα δε φτάνει ποτέ στον παραλήπτη του, αλλά στο σπίτι καταφτάνει ένας νέος που όλοι νομίζουν πως αυτός είναι ο τενόρος. Οι παρεξηγήσεις μεταξύ των ηρώων αποκαλύπτουν στο έπακρο την ανθρώπινη ματαιοδοξία, τη σκανδαλώδη σεμνοτυφία αλλά και την αφέλεια των “καλοζωισμένων”, οι οποίοι προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους, χωρίς επιτυχία.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Μιχάλης Ζουλουφός, ο οποίος μέσα από μία ενδιαφέρουσα διανομή με σταθερές “ερμηνευτικές” αξίες, αλλά και κρυμμένους “άσσους”, που κάνουν ένα βήμα μπροστά και εκπλήσσουν ευχάριστα, αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του κειμένου και συγκαλύπτει με μαεστρία τις αδυναμίες του.

Τα σκηνικά ανήκουν στην Πηνελόπη Ασλάνογλου και τα κοστούμια στην Εύη Αριστείδου. Παίζουν οι: Γιάννης Ξαγοράρης, Θάνος Φώσκολος, Δημήτρης Βαμβακούσης, Γιάννης Γρυπάρης, Δημήτρης Μπάιλας, Μαριάννα Βακονδίου, Μάγδα Βουτσίνου και Ελίνα Παπαδάκη.

Την αφίσα και το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Ματίνα Ψάλτη, το μακιγιάζ η Μαρίζα Κουντούρη, τις κομμώσεις η Ioannis Team C&C, ενώ το σκηνικό κατασκεύασε ο Γιάννης Περρής.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο “Απόλλων” και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 12 Μαρτίου.

Ετικέτες: