Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου "Απόλλων"

Οδύσσεια αλά κωμικά

Γέλια μέχρι δακρύων προσφέρουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά της Σύρου οι κωμικοτραγικές περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα, οι οποίες ξετυλίγονται στο κηπάριο της Μεταμόρφωσης στην Ερμούπολη, μέσα από ένα κοκτέιλ σύγχρονων αναφορών, άφθονης σάτιρας και μουσικοχορευτικής διάθεσης.

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου “Απόλλων” πιστός στο ετήσιο ραντεβού του με τους μικρούς θεατρόφιλους του νησιού, παρουσιάζει την παρωδία του γνωστού ομηρικού έπους, δια χειρός Μαρίας Κίτρα, καταφέρνοντας να μετατρέψει το χώρο του κηπάριου σε ένα δίωρο θεατρικό πάρτι.

Ο αθλητικός Ερμής, οι εξωτικοί Λωτοφάγοι, η ποδοσφαιρόφιλη Ναυσικά, η αδηφάγα Πηνελόπη, ο άμαθος στο κρασί Πολύφημος και οι μνηστήρες-μοντέλα είναι μερικοί από τους ήρωες της παράστασης, οι οποίοι ταλαιπωρούν τον Οδυσσέα, χαρίζοντας όμως μοναδικές στιγμές γέλιου και ξεγνοιασιάς στους θεατές.

Στην παράσταση συμμετέχουν ενεργά και οι λιλιπούτειοι θεατές, οι οποίοι κάνουν βόλτα με το καράβι του Οδυσσέα, ενώ παράλληλα βοηθούν τον πολυμήχανο να συστηθεί στους πρωταγωνιστές του ομηρικού έπους, που συναντά κατά τη διάρκεια του εικοσαετούς ταξίδι του.

Η σκηνοθεσία ανήκει στη Βέτα Αποστολίδου, τα σκηνικά και τα κοστούμια στην Πηνελόπη Ασλάνογλου και η μουσική και ο φωτισμός στον Γιώργο Πάχο. Οι παραστάσεις συνεχίζονται στις 25,26 και 27 Ιουλίου στις 21:00.

Ετικέτες: