Για ένα πουκάμισο αδειανό, για "Ποια Ελένη" - Η πρεμιέρα

Μας υποσχέθηκαν ότι θα ξεχνούσαμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον Τρωϊκό Πόλεμο και το ξεχάσαμε. Μας υποσχέθηκαν ότι θα γελάσουμε με την ψυχή μας και γελάσαμε. Μας υποσχέθηκαν ένα πλούσιο θέαμα με μουσική, τραγούδι, θεϊκές ζαβολιές και το τήρησαν.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης Γιώργος Πάχος και ο πολυπληθής θίασος του Πολιτιστικού Θεατρικού Ομίλου Σύρου "Απόλλων" παρουσίασαν απόψε την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου "Ποια Ελένη", πετυχαίνοντας από την πρώτη κιόλας ημέρα να προσθέσουν στον μακροσκελή κατάλογο της ομάδας μία ακόμη καλοστημένη παραγωγή, με τη διανομή των ρόλων να αποτελεί το μεγαλύτερο ατού της.

Πέρα από το φυσιολογικό τρακ της πρεμιέρας και την αισθητή -πολλές φορές- παρουσία του υποβολείου, η μεταφορά της υπερπαραγωγής του Εθνικού Θεάτρου στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων στη Σύρο με πολλές εκπλήξεις και αρκετά ευρήματα, όπως η συμμετοχή του Θεού Έρωτα και τα ζωντανά τραγούδια των πιο θαρραλέων της παρέας, αποδεικνύει ότι ένας ερασιτεχνικός θίασος μπορεί να βάλει δύσκολα στοιχήματα και να παλέψει μέχρι τη νίκη.

Απολαυστικός στο ρόλο της Πευκίδας ο Μιχάλης Ζουλουφός που ερμηνεύει την "άσχημη" εξαδέρφη της Ωραίας Ελένης, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της καρικατούρας, ενώ στα συν της παράστασης συγκαταλέγονται οι δραματικές κορυφώσεις με τη Ματίνα Ψάλτη (Εκάβη) και Φένια Γώγου (Κασσάνδρα) να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 20 Απριλίου στις 21:00.