"Ποια Ελένη": Ένας πόλεμος που έγινε talk of the town

Με γέλια μέχρι δακρύων και το παρατεταμένο χειροκρότημα του ενθουσιώδους κοινού ολοκληρώθηκε χθες βράδυ ο κύκλος της επιτυχημένης παράστασης του Θεατρικού Πολιτιστικού Ομίλου Σύρου Απόλλων, “Ποια Ελένη”, που θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην ιστορία του ερασιτεχνικού θεάτρου της Σύρου.

Η καλοκουρδισμένη παράσταση του πολυπληθούς θιάσου, η οποία μέρα με τη μέρα κέρδιζε πόντους, αλλά και φανατικούς θαυμαστές κατάφερε από την πρώτη κιόλας στιγμή να ξεχωρίσει, αποτελώντας δικαιολογημένα το “talk of the town” των έξι τελευταίων ημερών.

Θυμάρια, πεύκα, πρόβατα, ξωτικές, θεές, θνητές, ναύτες, καράβια, βασιλιάδες, βασίλισσες, αντρειωμένοι, δούλες, αρχι-δούλες και οι υπόλοιποι ήρωες που εμπνεύστηκαν οι μετρ της κωμωδίας Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου αγαπήθηκαν από το κοινό της Σύρου, το οποίο είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία παράσταση, επαγγελματικών προδιαγραφών.

Ο Μιχάλης Ζουλουφός στο ρόλο της Πευκίδας, η Χριστίνα Παναγιωτοπούλου ως εκδικητική Ωραία Ελένη, ο Ιωσήφ Αλιφραγκής που εξέπληξε ως καρδιοχτυπημένος Πάρης, οι Εύη Αριστείδου, Μάγδα Κουμουτσάκου και Γιοβάννα Ρούσσου ως πανούργες θεές, η Μαριάννα Βακονδίου στο ρόλο της καλόκαρδης Θυμαρίδος και οι υπόλοιποι ηθοποιοί αποθεώθηκαν και επιβραβεύτηκαν με το θερμότερο χειροκρότημα των θεατών.

Από τα highlights του φινάλε, η εμφάνιση του αντιδημάρχου και μέλους του Απόλλωνα, Θάνου Φώσκολου, ο οποίος παρασύρθηκε από τα διαπεραστικά γέλια των θεατών, ζητώντας ξεκαρδισμένος να τον λυπηθούν.

Τόσο ο θίασος, όσο και ο “μαέστρος” της σκηνοθεσίας Γιώργος Πάχος ανανέωσαν το ραντεβού τους με το κοινό για το καλοκαίρι του 2015, όπου το “Ποια Ελένη” θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος “Σύρος – Πολιτισμός”.