«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στη Μύκονο

  • Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, 2016 - 06:22

Βιώματα, αγωνίες και συγκινήσεις ανέσυρε μέσα από τον ποιητικό λόγο του Γιάννη Ρίτσου η μουσικοποιητική παράσταση «Σονάτα του Σεληνόφωτος», σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη.

Ο σκηνικός μονόλογος της γυναίκας με τα μαύρα με τη φωνή της Νένας Μεντή και την κιθάρα του βιρτουόζου κιθαρίστα  Δημήτρη Παπαγγελίδη, εντυπωσίασαν και μάγεψαν το κοινό της Μυκόνου που κατέκλυσε το βράδυ της Δευτέρας την ανακαινισμένη Δημοτική Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς υπογράμμισε πως «στόχος του δήμου είναι ένα νησί ζωντανό πολιτιστικά, 365 ημέρες το χρόνο», ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Αντιδήμαρχο Μιλτιάδη Ατζαμόγλου για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη παράσταση.

Επίσης, συνεχάρη την Πρόεδρο της ΚΔΕΠΠΑΜ κ. Ανδριανή Κουφού και τους εργαζομένους της κοινωφελούς επιχείρησης, για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η διοίκηση της ΚΔΕΠΠΑΜ  εκφράζει το πνεύμα του Δήμου για μορφωτική και πολιτιστική αναβάθμιση και προγραμματίζει ανάλογες δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην «Κοινή Γνώμη», ο σκηνοθέτης της παράστασης Λευτέρης Γιοβανίδης είχε αναφερθεί στη διαχρονική δύναμη του μοναδικού αυτού μονολόγου που ακόμα και σήμερα αγκαλιάζεται θερμά τόσο από το αναγνωστικό όσο και από το θεατρόφιλο κοινό που έχει τη χαρά να το απολαμβάνει συχνά μέσα από διαφορετικές σκηνοθετικές «ματιές». Τόνισε μάλιστα πως το συγκεκριμένο ανέβασμα στοχεύει στην ανάδειξη της ποιητικής δύναμης μέσα από ένα ιδιαίτερο πάντρεμα θεατρικού αναλόγιου και μουσικής, που επιδιώκει να φέρει ξανά το κοινό στην ποίηση.