Η «Λουκουμόσκονη» παρουσίασε τις εκπλήξεις του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

«Ελάτε να το κυνηγήσουμε»

Εννέα ημέρες συνεχούς δράσης, διασκέδασης κα υπέρτατης γλύκας μας υπόσχεται η διοργανώτρια ομάδα του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, που θα πραγματοποιηθεί» από 10 έως 18 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του «Συριανού Καρναβαλιού – Γεώργιος Σουρής 2017».

Τα μέλη της «Λουκουμόσκονης», που αναδείχθηκαν νικητές στην περσινή διοργάνωση και άνοιξαν τις καρναβαλικές παρελάσεις τόσο στην Άνω Σύρο, όσο και στην Ερμούπολη, παρουσίασαν χθες το μεσημέρι το πρόγραμμα, τους όρους συμμετοχής αλλά και τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους φίλους του ο νέος κύκλος του παιχνιδιού.

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, παρουσία εκπροσώπων ομάδων που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο φετινό Κυνήγι, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται να «ξεσκονίσουν» τις γνώσεις τους, να «επιστρατεύσουν» την τρέλα τους και να ξετρυπώσουν το «καταχωνιασμένο» λουκούμι.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Διοργάνωσης του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού αποτελείται από τους Παναγιώτη Θεοδωράκη, Μαρία Ζαλώνη, Μαρισάντυ Φρέρη, Ξενιώ Δρόσου, Αγγελική Παριώτη και Τάσο Αποστόλου.

Τα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισαν το κοινό και ευχήθηκαν η νέα χρονιά που μόλις ανέτειλε να είναι τόσο γλυκιά όσο το αγαπημένο μας λουκούμι, το οποίο έκρυψαν και σφράγισαν πολύ καλά, περιμένοντας όλους εμάς να το κυνηγήσουμε και να το ανακαλύψουμε.

Παιχνίδι δράσης και διασκέδασης

Όπως τόνισαν, το παιχνίδι απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών και προσφέρει στους συμμετέχοντες πλήθος εκπλήξεων, εμπειριών, κωμικών καταστάσεων, καθώς και τη δυνατότητα γνωριμίας με την ιστορία της Σύρου. Οι ομάδες θα κληθούν να επιλύσουν γρίφους και να λάβουν μέρος σε ευφάνταστες δοκιμασίες και αποστολές περιήγησης μέσα από κρυμμένα στοιχεία, σε διάστημα 9 ημερών.

Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι το παιχνίδι δεν είναι απαιτητικό ή δεσμευτικό από άποψη χρόνου, δεδομένου ότι η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να διαχειριστεί τα διάστημα των εννέα ημερών, όπως εκείνη κρίνει κι επιθυμεί. Επιπλέον, δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία όλων των μελών των ομάδων σε κάθε δοκιμασία ή αποστολή, χωρίς να ξεχνάμε όμως πως «όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο».

Προϋποθέσεις – όροι συμμετοχής

Η κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από 8 έως 20 άτομα και θα πρέπει να έχει όνομα, αρχηγό και υπαρχηγό από 16 ετών και άνω. Βάσει της εμπειρίας που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στους προηγούμενους κύκλους του παιχνιδιού, τα μέλη της «Λουκουμόσκονης», συμβούλευσαν τις ομάδες να διαθέτουν μέλη με ποικιλία γνώσεων, εμπειριών και ηλικίας, καθώς και κάποιον με άνεση στις νέες τεχνολογίες. Τόνισαν δε, πως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι οι ομάδες να έχουν κέφι και διάθεση να παίξουν.

Πρόγραμμα δράσεων

Η έναρξη του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη», όπου θα παραδοθούν οι γρίφοι στους αρχηγούς των ομάδων και θα διεξαχθεί η εναρκτήρια δοκιμασία. Η 1η δοκιμασία θα λάβει χώρα το πρωί της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου στο Αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα παραδοθούν οι λυμένοι γρίφοι και θα διεξαχθεί η 2η δοκιμασία. Η απονομή των βραβείων θα γίνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στα 20:30 και θα ακολουθήσει ένα Loukoumi 60s-90s Trash Party στο Centro Live με παιχνίδια, χορό, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις, που θα δώσουν μία αποκριάτικη νότα και την πάσα στο φετινό Συριανό Καρναβάλι.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή πέντε ομάδες, ενώ οι δηλώσεις θα ολοκληρωθούν την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Διαγωνισμός δημιουργίας επάθλου

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, η Επιτροπή πραγματοποιεί διαγωνισμό δημιουργίας επάθλου για τη νικήτρια ομάδα του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους στο παιχνίδι.

Το έπαθλο πρέπει να συνδέεται με τη συμμετοχή στον τρίτο κύκλο του παιχνιδιού και να περιλαμβάνει το στοιχείο του Λουκουμιού. Οι διαστάσεις που προτείνονται είναι: ύψος 20-25 cm και πλάτος 5-10 cm και τα υλικά κατασκευής: πλαστικό, plexiglass, χαρτόνι, μέταλο κτλ. Το εκτιμώμενο κόστος επάθλου θα πρέπει να φτάνει έως 30 ευρώ. Κάθε ομάδα ή κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα υποβολής μίας δημιουργικής πρότασης. Η πρόταση θα υποβληθεί σε μορφή Pdf στο e-mail syroscarnival.loukoumi@gmail.com και θα έχει έως τρεις όψεις. Η επιτροπή διοργάνωσης θα διαθέσει τα υλικά στον διακριθέντα ο οποίος θα επιμεληθεί την κατασκευή του επάθλου και θα το παραδώσει στην επιτροπή διοργάνωσης έως 13 Φεβρουαρίου 2017. Η υποβολή των προτάσεων θα ολοκληρωθεί την 1η Φεβρουαρίου 2017. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή Διοργάνωσης του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού 2017 στη σελίδα του Facebook έως 03 Φεβρουαρίου. Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει δύο αεροπορικά εισιτήρια για τη Sky Express.