Από τα «λουκουμοαχνίσματα» στο «ντεφιλέ» του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού

Loukoumi Runway Project

Την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα, την ταχύτητα και το ταλέντο τους στην… υψηλή ραπτική επιστράτευσαν οι ομάδες του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού με στόχο να λουκουμοαχνίσουν όλη τη Σύρο και να υποδεχτούν με το κέφι και τον ενθουσιασμό τους το Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2017.

Το αγαπημένο παιχνίδι δράσης με τα κρυμμένα στοιχεία, τις ευφάνταστες δοκιμασίες και τους έξυπνους γρίφους, που καλούνται οι συμμετέχοντες να λύσουν μέσα σε διάστημα εννέα ημερών επέστρεψε πλουσιότερο και πιο εμπνευσμένο την περασμένη Παρασκευή στην Αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη».

Άφθονη λουκουμόσκονη, συνοδευόμενη από γέλια, χειροκροτήματα και επευφημίες σκορπίστηκε στην τελετή έναρξης του φετινού παιχνιδιού, το οποίο αποτελεί προϊόν πολύμηνου σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και συνεργασίας μεταξύ των μελών της Επιτροπής Διοργάνωσης από την περυσινή νικήτρια ομάδα «Λουκουμόσκονη».

Ο Τάσος Αποστόλου, η Ξενιώ Δρόσου, η Μαρία Ζαλώνη, ο Παναγιώτης Θεοδωράκης, η Αγγελική Παριώτη και η Μαρισάντυ Φρέρη καλωσόρισαν τις 17 ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι με 242 συνολικά «κυνηγούς».

Σημειώνεται ότι η νικήτρια ομάδα που θα έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς θα έχει την τιμή να ανοίξει την παρέλαση του Συριανού Καρναβαλιού στην Ερμούπολη με το λάβαρο, θα κερδίσει ένα έπαθλο – έκπληξη και θα διοργανώσει το «Κυνήγι» της επόμενης χρονιάς.

Υψηλά ο πήχης

Στον χαιρετισμό τους, τα μέλη της Λουκουμοεπιτροπής τόνισαν ότι, φέτος μπορεί να μη συμμετέχουν οι ίδιοι στο παιχνίδι, όμως η χαρά τους ήταν το ίδιο μεγάλη καθ’ όλη την περίοδο της προετοιμασίας του. «Έχουμε κρύψει λουκούμια, σκάβοντας σε παραλίες, έχουμε ψαρέψει λουκούμια, μιλήσαμε με πολύ κόσμο, μετρήσαμε όλα τα πηγάδια της Σύρου, τα Χριστούγεννα στολίσαμε λουκούμια και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους 242 επίδοξους Κυνηγούς του λουκουμιού μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

Με τη σειρά της, η Αγγελική Παριώτη πρόσθεσε ότι σε αυτό το διάστημα των οχτώ μηνών, η Επιτροπή εξοπλίστηκε κατάλληλα, γύρισε κάμπους, βουνά, θάλασσες και έκανε απίστευτες βουτιές εξερεύνησης και αναζήτησης σε μύθους, σε παραδόσεις και στην ιστορία του νησιού, προκειμένου να ετοιμάσει ένα παιχνίδι αντάξιο των προσδοκιών όλων.

Θ. Μενδρινού: «Στο Καρναβάλι δεν χωρούν αντιπαραθέσεις»

Καλή διασκέδαση ευχήθηκε στις ομάδες και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, συγχαίροντας θερμά τη φετινή Επιτροπή Διοργάνωσης (Λουκουμόσκονη), η οποία, σύμφωνα με την ίδια, έχει ανεβάσει πολύ υψηλά τον πήχη του παιχνιδιού. Πρόσθεσε δε ότι το Καρναβάλι είναι μια μεγάλη γιορτή, στην οποία δεν χωρούν αντιπαραθέσεις, παρά μόνο το κέφι και η διασκέδαση. «Πρέπει να το χαρείτε και να το γιορτάσετε όσο περισσότερο μπορείτε, γιατί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι, έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραλαμβάνοντας στη συνέχεια από τα μέλη της επιτροπής το σφραγισμένο κουτί με τις λύσεις όλων των γρίφων. Οι απαντήσεις θα δοθούν στην απονομή του νικητή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Σημειώνεται μάλιστα ότι την κ. Μενδρινού "συνόδευσαν" προς την έξοδο οι «bodyguards» της Λουκουμοεπιτροπής, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε απόπειρα «αρπαγής» των πολυπόθητων λύσεων.

Δεν έβγαλαν… άχνη

Αμέσως μετά, διεξήχθη η εναρκτήρια δοκιμασία του παιχνιδιού με τον τίτλο «Μη βγάλεις… άχνη». Δύο παίκτες από κάθε ομάδα κλήθηκαν να μεταφέρουν με ένα κουτάλι στο στόμα ζάχαρη άχνη από το βάζο της σε ένα τοποθετημένο ποτήρι. Στη συνέχεια, η ζάχαρη ζυγίστηκε και η ομάδα που μετέφερε τη μεγαλύτερη ποσότητα, κέρδισε και τους περισσότερους πόντους, έχοντας προβάδισμα. Νικήτρια της εναρκτήριας δοκιμασίας ήταν η ομάδα "Εκείνοι... οι Ζαβοί" που συγκέντρωσε 436 γραμμάρια και πήρε 10 βαθμούς. Ακολούθησαν τα «Λουκούμια στη Φωτιά» (390 γραμ.), οι Καντηνέλοι της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου (386 γραμ)., οι Λίθιοι (378 γραμ.), οι Κουμπάροι και οι φίλοι τους (374 γραμ.) και τα Παραδοσιακά Λουκουμάκια (374 γραμ.) με 8 βαθμούς. Οι υπόλοιπες ομάδες στη σειρά κατάταξης απέσπασαν 6, 4 και 2 βαθμούς.

Έτοιμοι για διεθνή καριέρα

Η πρώτη δοκιμασία του 3ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού, με τίτλο «Loukoumi Runway Project» διεξήχθη χθες το πρωί στο αίθριο του Δημαρχείου, το οποίο μεταμορφώθηκε σε ντεφιλέ με την υπογραφή των Συριανών Λουκομοσχεδιαστών του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τους όρους της δοκιμασίας, οι ομάδες κλήθηκαν να σχεδιάσουν ένα φόρεμα ή ένα αντρικό ένδυμα για λογαριασμό του απαιτητικού και ιδιότροπου ζεύγους Χρυσοβελόνη. Τα πέντε βασικά κριτήρια για την επιλογή των καλύτερων δημιουργιών ήταν η δημιουργικότητα και εφευρετικότητα του ενδύματος, ο αριθμός υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, η παρουσίαση του μοντέλου και του σχεδιαστή, αν το ένδυμα πληροί τις προδιαγραφές για βραδινή εκδήλωση, καθώς και η συνεργασία και ομαδικότητα μεταξύ των μελών. Η δοκιμασία διεξήχθη στο αριστερό αίθριο του Δημαρχείου. άτομα από κάθε ομάδα μεταφέρθηκαν στην αποθήκη για την επιλογή των υλικών. Αμέσως μετά, οι ομάδες είχαν στη διάθεσή τους μιάμιση ώρα για να δημιουργήσουν κάτι ευφάνταστο. Στο τέλος, το μοντέλο της κάθε ομάδας έκανε πασαρέλα, ενώ ο σχεδιαστής παρουσίαζε τη δημιουργία τους.

Η βαθμολογία ήταν μυστική και θα ανακοινωθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:15 στο αίθριο του Δημαρχείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η απονομή του βραβείου που σχεδίασαν φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη νικήτρια ομάδα.

ενώ η παράδοση των λυμένων γρίφων από τους αρχηγούς των ομάδων και η διεξαγωγή της 2ης δοκιμασίας θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο και ώρα 14:00 το επόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.